Klasszikus zenei koncertek ingyen!

Már megkezdődtek a Bach Mindenkinek Fesztivál klasszikus zenét népszerűsítő programsorozat koncertjei, kulturális rendezvényei. A kisebb és nagyobb zenei eseményekre ellátogatni szerte az országban, nem csak Budapesten van lehetőség.

Johann Sebastian Bach születésének évfordulója alkalmából Magyarországon 2015 óta rendeznek ingyenes, forgalmas helyszínekre fókuszáló, így minél több embert megszólítani szándékozó, ingyenes komolyzenei eseményeket. A barokk zene univerzális nagymesterének muzsikájával minden művészetre nyitott ember számára öröm találkozni.

Ebben az évben március 21-én kezdődött meg a programsorozat és egészen március 25-ig tart. A tereken, aluljárókban és templomokban vagy éppen hangversenytermekben is felcsendülő zene célja bővíteni a vájtfülűek táborát.

A Bach Mindenkinek programsorozat kitalálója Dale Henderson New York-i csellista, aki 2010-ben indította el a Bach in the Subways mozgalmat azzal, hogy Johann Sebastian Bach születésének évfordulóján csellózni kezdett egy forgalmas vasúti peronon az Egyesült Államokban. Azóta világszerte évről évre bővül a klasszikus zenét ilyen rendhagyó módon is népszerűsíteni vágyó országok listája. A részletekről bővebben a rendezvény honlapján tájékozódhatunk: bachmindenkinek.hu