Hatalmas választási csalásra készülhet a Fidesz: Az itthonról elmenekült magyarok nem kapják meg időben a szavazólapokat

Már most láthatjuk, hogy a Fidesz nem adja fel egykönnyen: nem szeretnének lemondani a hatalomról, és mindarról a lopott, elcsalt vagyonról, amit összeharácsoltak az elmúlt 8 év alatt. Választási csalást sejtenek a külföldön élő, gyakorlatilag elmenekült magyarok, hiszen sokan közülük nem kapták meg időben a szavazólapokat.

A kormány, vagyis a Fidesz lehet amögött, hogy a Nemzeti Választási Iroda megkésve küldte ki a szavazólapokat a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok számára. Összesen 378 449 ilyen ember van, azt viszont nem lehet tudni, hogy hány ember nem kapta meg időben a lapokat.

Annyi biztos, hogy az Indexnek beszámolt több olyan külföldön élő magyar, aki Los Angelesben, Torontóban, Ausztráliában még mindig nem kapott szavazólapot, holott két nap múlva választás van. Természetesen mindez a Fidesz érdekében áll, hiszen a külföldre költözött magyarok nagy része a kormány szánalmas, politikának nem nevezhető hazug játéka miatt menekült el itthonról.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke azt javasolja, aki későn kapta meg a levélcsomagot, ne adja fel levélben Budapestre, hanem juttassa el a legközelebbi külképviseletre a választás időtartama alatt, onnan majd postázzák Magyarországra. Az átjelentkezések sem működnek zökkenőmentesen, hiszen sokan arról számolnak be, hogy bár a rendszer azt ígéri, hogy értesítik a választót, hogy sikeresen átjelentkezett, sokan nem kaptak semmit. Ez is „teljesen véletlen” lehet…