Interjú a Lánchíd Rádió egyik szimbolikus hangjával, Vécsei Misivel: „A rádió megszűnésével újabb szöget vertek a sajtószabadság koporsójába!”

A korábbi tévés, riporter, két éve dolgozott annál a Lánchíd Rádiónál, ami ma éjfélkor végleg elnémul.

Zsúrpubi: A Kalauz című műsort vezetted, április 8-a után számítottál erre a végkifejletre?

Vécsei Misi: Nem. Ma reggel úgy jöttem be, hogy a csütörtöki adást előkészítjük, megtervezzük. Reggel szóltak, hogy 10 órakor lesz egy „össznépi” megbeszélés, bejelentésekkel. Mindenki csak találgatott. Itt közölték, hogy „lekapcsolják a villanyt.”

ZSPB.: Mit adott neked a rádiózás?

V. M.: Óriási élmény volt. Egy jó csapatunk volt egy furcsa politikai és gazdasági környezetben. Így utólag azt mondom, ha nem vettem volna részt ebben az utazásban, akkor azt komoly hiányként élném meg.

lanchid

ZSPB.: Megszűnik a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió, lehetséges, hogy a Heti Válasz is, a Hír TV pedig átalakul. A kormánypárti médiumok eddig is borzasztóan nagy túlsúlyban voltak. Mit gondolsz, a mai események után lehet még sajtószabadságról, az emberek korrekt tájékoztatásáról beszélni Magyarországon?

V. M.: A válaszomat kérlek csupa nagybetűvel írd le: NEM.

ZSPB.: Merre tovább?

V. M.: Ebben a pillanatban még nagyon frissek az élmények. Hosszabb távú terveim között szerepelt, hogy kereskedelmi pilóta legyek, amihez már minden jogosítvány a kezemben van. Ennek a megvalósításán fogok most intenzívebben dolgozni. Már csak amiatt is, mert az adások végén mindig így köszöntem el:

A felhők fölött mindig kék az ég.