Beigazolódtak Vona Gábor szavai: A választás igazi tétje az volt, hogy kivándorlóország leszünk-e – Jelentjük, igen!

A napokban egy 22 éves, leendő óvónő szívbemarkoló bejegyzése járta be a közösségi médiát, mely ismét nyomatékosította, hogy mennyire nincs jövőképe egy fiatalnak itthon. Vasárnap a maradék remény is elveszett ennek visszafordítására. Akár tényként is kezelhetjük, hogy újabb jelentős tömegek indulnak majd meg Nyugat-Európa felé egy élhetőbb országot keresve.

Már ahogy vasárnap kezdtek befutni az első hivatalos eredmények, ezzel párhuzamosan – a Google Trends adatai alapján – rohamosan nőni kezdett az érdeklődés a kivándorlás iránt. Az erről szóló bizonyítékot pedig a Corruption Research Center Budapest adatelemző csoportja tetté közzé a Facebookon. A grafikonon a hajnali háromkor mért adatok láthatók, és azt mutatja, hogy mennyivel növekedett a keresés a kivándorlás szóra az első hivatalos eredmények közzétételét követően.

És ha valakinek esetleg kérdés lenne még, hogy a korábban kivándoroltak döntésében mennyire játszhatott szerepet a Fidesz-kormány „áldásos” tevékenysége, az nézze meg, milyen véleményt nyilvánítottak róluk pl. Londonban:

Ezt a grafikont egy Londonban élő magyar tette közzé a Facebookon, az alábbi szöveggel:

"Drága családom, barátaim, ismerőseim és kedves olvasók!

Tegnap, egy nagyon profi és lelkes önkéntes csapat tagjaként gyűjtöttem én is a választási információt a zuhogó esőben, szinte egész nap, Londonban.

Közvéleménykutattunk, mert zavar minket, hogy eddig soha nem derült ki, hogy mi is valójában a nyugatra kényszerült magyarok pártpreferenciája.

Ezeket az adatokat, eddig, mindig beolvasztották az otthoni eredményekbe és nem hozták nyilvánosságra. Úgy döntöttünk, hogy ennek véget vetünk és akármi is legyen majd az eredmény, publikáljuk! Hát íme.

Megkérdeztünk több, mint 1000 embert, akik egy anonim, 30 másodperces űrlapot kitöltve nyilatkoztak. Hogy ne lehessen minket csalással gyanúsítani, minden papírhoz egy letéphető ellenőrző szelvényt csatoltunk, hogy bárki visszakereshesse, hogy a szavazatát megfelelően rögzítettük.

Az eredmény nem végleges és nem auditált még, de egy kb. gyors összegzés után ez jött ki.

---> Szeretném, ha tudnátok, hogy rajtunk, nyugaton élő magyarokon tényleg nem múlott!

De ha csak rajtunk múlott volna, a Fidesznek nemhogy 2/3-a nincsen, hanem, mint pártszövetség a KDNP-vel, kiestek volna a parlamentből!

Annak eldöntését, hogy vajon miért lett odahaza kétharmad és hogy milyen viszonyban van egymással a kiegyensúlyozott tájékoztatás, az állami milliárdokból finanszírozott gyűlöletkampány és agymosás az eredményekkel, illetve annak a kérdésnek az eldöntését, hogy vajon miért nem lehet visszakereshető módon rögzíteni a szavazatokat, mindenkinek a saját fantáziájára bízom.

Megjegyzés: Személyes adatokat nem gyűjtöttünk, a kérdőív teljesen anonim volt. Az embereket véletlenszerűen szólítottuk meg, és azért mentünk 1000 személy fölé, hogy az eredmény statisztikailag is szignifikáns legyen. A nyugati magyarok pártprefernciája +/-3%-os hibahatárral ezen számok körül alakulhatott most Vasárnap.

Osztani ér! Sziasztok!"

Egyébként a legtöbb választópolgár Londonban szerepelt a névjegyzékben, 9707-en, közülük 8248-an el is mentek szavazni. Vagyis a londoni részvétel 85 százalékos volt. Az ő "kalandvágyuk" valószínűleg nem ért véget április 8-án...