Köszönjük a Fidesznek: Még sokáig két párhuzamos társadalom fog működni Magyarországon!

A Fidesz kialakította a saját NER-társadalmát annak minden alrendszerével. Így van például saját médiája, gazdasági érdekkörei, értelmiségi holdudvara, szociokulturális intézményei. És ami a legfontosabb: saját, külön bejáratú valósága. Márpedig aki ezt nem fogadja el feltétel nélkül, és ezzel együtt nem gyűlöli a megjelölt ellenségeket, maga is ellenséggé válik és nincs helye a Fidesz társadalmában.

Vasárnap óta a kormány, semmiféle szerénységet sem mutatva egyértelművé tette, hogy húzott egy éles határt: elsöprőnek ítélt győzelme után már a látszatát sem tartja fenn annak, hogy egyenértékű állampolgároknak, vagy vitapartnereknek tartana bárkit is, aki az ellenzéket támogatja.

A Fidesz így megalkotta a legyőzöttek párhuzamos társadalmát, amelyben képviselve vannak a világnézeti, demográfiai, szociális szempontból legkülönfélébb szegmensek, a kiábrándult konzervatív értelmiségiektől a fiatal liberálisokon át egészen az ősbaloldali idős munkásokig. A Fidesz most beléjük is törli a lábát, ahogy azt a legyőzöttekbe szokás. Gúnyos cikkek, nyilatkozatok sora váltotta fel a migránsveszélyről szóló híreket. Hiába, az emberi nagyság fontos mérőfoka, hogy hogyan kezeli valaki a sikert, a győzelmet.

Két választásunk van most: bekéredzkedünk a NER közösségébe, vállalva a beavatással járó megaláztatást, majd a kötelező szellemi és erkölcsi önfeladást, vagy kitartunk a világnézetünktől függetlenül is közösen képviselhető elveink, értékeink mellett, és nem mondunk le a szabadabb, igazságosabb, békésebb Magyarország eszményéről.