A fideszes közmédia dolgozói elárulták, hogy hazudtak reggel, délben, meg este

A brit Guardiannek tálaltak ki nevük elhallgatását kérve a közmédia dolgozói, a cikket a 24.hu szemlézte. Meglepetés nincs, csupán beismerés.

A lapnak több újságíró is beszélt arról, hogy a hálózat csak a menekültekről szóló negatív történetekre fókuszál, ezeket bűncselekményekhez és terrorizmushoz köti. Megemlítették, hogy a választások előtti estén az  M1 úgy számolt be a münsteri gázolásról, mintha az egy iszlamista terrorcselekmény lett volna, miközben rég tudni lehetett, hogy az elkövető egy 48 éves német férfi volt.

Úgy gondolom, a félelem légkörét teremtettük meg. Pavlovi reflex alakult ki a veszély, a terrorizmus, a menekültek, az ellenzék, Soros és Brüsszel felé – jelentette ki a névtelenséget kérő dolgozó.

Az MTVA alkalmazottja elárulta, hogy a menekültellenes üzenetek gyakran egyenesen a kormánytól érkeztek. Azok az emberek pedig, akik olyan anyagokon dolgoztak, amikben Orbán személyesen is érintett volt, egy listát kaptak a használandó kulcsszavakkal.

„Sokszor valaki telefonon diktált le egy történetet nekünk szóról szóra. Azt sem tudtuk, ki van a vonal másik végén” - fogalmazott.

A közvetlen kormányzati befolyást a Guardian által látott dokumentumok is megerősítették. Kiderült az is, amit amúgy eddig is tudtunk, hogy az Orbán stábjában dolgozók azt is kiadták az újságíróknak, mely kormánykritikus magyar állampolgárok ellen kell karaktergyilkosságot elkövetniük.

A lap által megkérdezett újságírók azt mondták, igazságérzetük miatt érezték úgy, hogy meg kell szólalniuk. Kár, hogy az „igazságérzetük” csak tengernyi hazugság és propaganda-terjesztés, illetve egy jó eséllyel elcsalt választás után tört felszínre. Gratulálunk!