10 pillanatkép Orbán Viktor alternatív valóságából

Az elmúlt 8 évben nagyon sokan küzdöttek azért, hogy a magyar társadalom jelentős részének agyában a propagandagyártók, a habonyi építőmunkások által felhúzott tűzfalat az ordító hazugságok leleplezése és az igazság feltárása elkezdje lebontani. Be kell azonban látni, hogy Orbán Viktor híveinek világa pont olyan, amilyet Orbán Viktor mutatni akar. Ha Orbán Viktor egyeduralma olyan alternatív valóságot akar, melyben Habony Árpád nem létezik, melyben Kósa Lajos 1300 milliárdja csak kampánytéma, melyben a kormány pénzügyekkel és nőügyekkel nem foglalkozik, melyben az ellenzék 2,6 millió szavazója a kormánypárti 2,5 millióval szemben a kisebbség, akkor bizony az lesz A VALÓSÁG. A „másik” Magyarország, ahol a hatalom szolgálatába állított gigantikus médiamilíciák biztosítják, hogy az érzékelt világ csupán egy szimulált valóság legyen.

Ha Orbán Viktor azt mondja Habony Árpádról, hogy „ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán”, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában Habony Árpád nem Orbán Viktor tanácsadója. Az erről szóló bizonyítékok pedig csupán az ellenzék hazugságai.

Ha Orbán Viktor azt mondja, hogy Mészáros Lőrinc példátlan vagyonosodásával kapcsolatban, hogy majd mindenki eldönti, hogy mi idegesíti és mi nem, ők politikával foglalkoznak, nem gazdasági élettel, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában Mészáros Lőrinc egy olyan tényező, akivel nem kell foglalkozni. Minden más kizárólag az ellenzék hazugsága.

Ha Orbán Viktor azt mondja Rogán Antal különös gazdagságával kapcsolatban, hogy a körülötte lévő botrányok „politikai blöfftámadások”, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában Rogán Antal egy tisztességes politikus, akit kizárólag a galád, hazug ellenzék támad.

Ha Orbán Viktor Havasi Bertalanon keresztül csak annyit reagál a Kósa Lajossal kapcsolatos 1300 milliárdos botrányra, hogy „kampánylyukból kampányszél fúj”, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában Kósa Lajos csak egy szegény áldozatt. Az erről szóló bizonyítékok pedig csupán az ellenzék hazugságai.

Ha Orbán Viktor Pócs János gusztustalan soros-disznós posztjáról azt mondja, hogy „a disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe”, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában Pócs János gusztustalan soros-disznós posztja olyan ügy, amivel nem kell foglalkozni. Minden más csupán ellenzéki hangulatkeltés, hazugság.

Ha Orbán Viktor egyik minisztere, mondjuk Balog Zoltán, azt mondja arról a Farkas Flóriánról, aki ellen több büntetőeljárás zajlik, többek között csalás, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával, és akinek vezetése alatt a Roma Önkormányzat Európai Unió Híd a Munkába Programjának 1,5 milliárd forintja nyom nélkül eltűnt, hogy egy „botránymentes vezető”, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában Farkas Flórián egy tisztességes politikus. Minden más csupán ellenzéki hangulatkeltés, hazugság.

Ha Orbán Viktor azt mondja, hogy csupán „választási dajkamese”, hogy letelepedési kötvényekkel több olyan személy is Magyarországra érkezhetett, akik komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek hazánk és az Európai Unió számára, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában a letelepedési kötvény-biznisz tisztességes üzlet. Minden egyéb pedig az ellenzék hazugsága.

Ha Orbán Viktor azt mondja veje, Tiborcz István korábbi cégének botrányáról, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, akkor bizony egy fideszes szavazó narratívájában Tiborcz István neve az üzleti életben olyan makulátlanná válik, mint a tiszta, fehér hó. Az ellenkezőjéről szóló bizonyítékok pedig csupán az ellenzék hazugságai.

Ha Orbán Viktor azt mondja, hogy a 2300 befogadott migráns jó migráns, mert ők „oltalmazottak”, és bekopogtattak a határon, akkor egy fideszes szavazó narratívájában továbbra is Orbán Viktor az egyetlen miniszterelnök, aki ezen a Föld nevű bolygón nem akar migránsokat beengedni az országba.

Ha Orbán Viktor a cinizmus magasiskoláját megvillantva a Gaith Pharaonnal való üzleti partnerségre csak annyit reagál, hogy „boldog karácsonyt!”, akkor egy fideszes szavazó narratívájában ez egy karakán, poénos válasz. Minden más reakció ellenzéki uszítás, hazugság.

Az egy dolog, hogy Orbán Viktor környezetében nincs olyan személy, aki legalább egy apróságban, jelentéktelen ügyben ellent merne mondani a Fidesz egyeduralkodójának, de az ellenőrizhetetlenséget, a kontrollálatlan hatalmat tovább fokozza, hogy több mint 2 millió választópolgár mondott le a kritikai gondolkodásról, és boldogan üdvözli, ha megmondják neki, miről, mit kell gondolnia. Hálás érte, hogy az alternatív valóság „győztes” része lehet. A „másik” Magyarország alázatos és szervilis szolgája.