Kúria: Jogsértően kampányolt Orbánnak a TV2

A médiatörvény alapján hírműsorban műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs politikai hírhez nem fűzhet véleményt vagy értékelő magyarázatot. Ennek ellenére az ominózus műsorban ismert emberek mondták el, miért szavaznak a Fideszre, majd a műsorvezetőkkel készült videóból vágtak be részleteket.

Mi mondjuk, egyáltalán nem csodálkoztunk ezen az egészen, hiszen Magyarország leghírhedtebb sugar daddy-je Orbán „bűntársaként” monopolizálta a kaszinópiacot, közpénzből vásárolta és züllesztette a Fidesz tévéjévé a TV2-t, és baráti donációként még megkapta a teljes magyar film-finanszírozást. Tehát nyilván viszonoznia kellett a sok „kedvességet”.

Az pedig, hogy a TV2 csicskái bemondják, hogy miért szavaznak Orbánra és a Fideszre nem új dolog. Kádárt és a Pártot is istenítették a rezsim elvtelen, sokszor besúgóként is jól funkcionáló médiamunkásai. Ahogyan ma ők sincsenek sehol és megkapták a történelemtől, ami jár nekik, úgy a TV2 üdvöskéi is az enyészeté lesznek. Mondjuk ez a kis videó mindig megmarad az utókor és a médiaoktatás számára, hogy ilyet tisztességes, az önbecsülésére valamit is adó híradós nem csinál.