Nem tűrhetjük, hogy bárkit listával fenyegetőzve megbélyegezzenek - mondta Rogán Tóni

Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy Rogán sajátjai ellen fordult és szombaton egy helikopterről leereszkedve csatlakozik a tüntetők népes táborához, szólunk, hogy ezt még 2012-ben mondta. Persze könnyen lehet, hogy már akkor sem gondolta komolyan.

A fideszes politikusokat jellemző pökhendiség, az arrogancia, a kétszínűség megtestesítőjének mondatai még furábban hangzanak ma, amikor a Figyelő a legsötétebb időket idézve listázta „Soros embereit”.

Nem felejthetjük el, hogy a múlt században emberek millióit kínozták és gyilkolták meg vallási vagy etnikai alapon. Nem felejthetjük el, hogy ezek a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek, ezért elfogadhatatlan, ha valaki nem tanul az elmúlt száz év történelméből.

- mondta Rogán, majd hozzátette:

nem tűrhetjük, hogy bárkit vallása, nemzetisége, értékvállalása miatt méltóságában megsértsék, önbecsülésétől megfosszák, szabadságát elvegyék, vagy listával fenyegetőzve megbélyegezzék.

Kijelentette, személyesen sem tűrheti el, hogy gyermekei lelkét ehhez hasonló dolgokkal mérgezzék a jövőben:

Nem tűrhetem, hogy azt hallják, a szabadság, a méltóság és a megbecsülés nem illet meg mindenkit. Azt akarom, hogy megtanulják, nap mint nap mindenkinek bele kell néznie az igazság szigorú tükrébe. Éberen kell figyelnünk arra, ha valahol a primitív tudatlanság vagy az aljas szándék bujtogatására gyűlölet lángol fel. Azt akarom, hogy tudják, hogy az élet mindenkié, aki megszületik erre a világra.   

Hogy is van ez, Tónika?