Szegény Patyi András azt hiszi, hogy be fog vonulni a történelembe. Rossz hírünk van! (Videó)

„Úgy vonulok be a történelembe, mint a bírságkirály” - mondta Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, miközben próbálta megakadályozni a bizottság ülésén a Tv2 megbírságolását az ominózus orbánista videó miatt. Nos, nekünk az a véleményünk, hogy Patyi Andrásról semmilyen formában sem fog az utókor megemlékezni. Maximum csak szeretné, ha az Orbán-rezsim elleni szabadságharcos képében tündökölne egykoron, de valahol legbelül talán ő is tudja, hogy ilyen szervilis és a hatalomtól függő ember talán csak a kommunisták idején kerülhetett a választások közelébe. Persze az könnyen elképzelhető, hogy valami hasonló mondat szerepelni fog a jövő történelemkönyveiben:

2018-ban, Magyarország legújabbkori történelmének egyik legtisztességtelenebb parlamenti választására került sor. A legitimációjáról sokat elárul, hogy az akkori magyar társadalom jelentős része szerint Orbán Viktor és az általa vezetett Fidesz elcsalta a választást, amelyben komoly segítséget és támaszt jelentett számára a választási szerveknek, illetve választási tisztségviselőknek a regnáló hatalommal történő együttműködése, illetve szervilis és lojális magatartása.

Ez a videó azt bizonyítja, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elnökét éppen „kistáskaként kezelgeti” Orbán Viktor. A legjobb mondatot ajánljuk figyelmébe, amikor Patyi egy kalandpark láttán azt mondja, hogy „Én félek ott fönn egyébként egy szál dróton lógni.”, Orbán csak ennyit válaszol gúnyosan és lekezelően: „Nem is neked csinálták, bírság-bajnok.”

Videó: Facebook/orbanviktor