Semjén Zsolt milliókkal lóghat a NAV-nak! - Helyesbítés

Az index.hu írta meg, hogy a miniszterelnök-helyettes az emlékezetes svédországi vadászatai után legalább 3,6-4,5 millió forint közteher megfizetését bliccelhette el.

Miután kiderült, hogy Semjén luxusvadászatait egy Farkas József nevű vállalkozó fizette, a Transparency International Magyarország jogi vezetője, Ligeti Miklós a Parlament mentelmi bizottságától kérte, indítsanak vagyonnyilatkozati eljárást Semjén ellen, valamint kötelezzék teljes körű vagyonnyilatkozat megtételére. A politikus ugyanis ezeket az utakat elfelejtette feltüntetni vagyonnyilatkozatában.

Úgy tűnt azonban, hogy a bizottság elnöke, Hargitai János Semjént próbálta védeni, elutasította a kérelmet, mondván Ligeti „nem jelölte meg konkrétan a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát".

Ligeti Miklós azonban újabb levelet írt, melyben értetlenkedve jegyezte meg, hogy hogyan tudott volna megjelölni egy hiányzó dolgot, majd Semjén szavait idézte, a miniszterelnök-helyettes ugyanis maga is elismerte, hogy az utakat nem ő, hanem Farkas fizette. A jogi vezető hozzátette, hogy Semjén vadászatai adóköteles jövedelemnek számítanak.

Az index.hu arról ír, hogy elképzelhető ugyan, hogy Semjénnek valóban nem kellett feltüntetnie a luxusvadászatokat a vagyonnyilatkozatában, de illetéket ebben az esetben is fizetnie kellett volna.

A Trasparency feljelentést tett az ügyben.

Helyesbítés!

Az ajándék tárgya csak akkor pénz, ha az ajándékozott azt kapja meg ténylegesen (készpénzben vagy magyar bankszámlájára). A szolgáltatás ajándékozása nem illetékköteles, mivel az kívül esik az illetékről szóló 1990. évi XCIII. törvény ún. tárgyi hatályán. Nem kell ajándékozási illetéket fizetni akkor sem, a megajándékozott külföldön jut ingó vagyontárgyhoz (a magyarországi hasznosítási célú gépjármű, illetve a magyarországi ingatlanvagyonnal rendelkező társaság vagyoni betétje kivételével).

magyar_nemzet_1

Fotó: Magyar Nemzet