Toroczkai szívesen dolgozna a Fidesszel szimpatizáló Budaházyval - Az ő elnökségével ez várna a Jobbikra?

Attól eltekintve, hogy mennyire felháborító ítélet volt a 13 év fegyház kiszabása első fokon, meglehetősen különös, hogy a nagy jogi küzdelemben a magukat a nemzeti radikalizmus zászlóvivőinek tartó „harcostársakban” egyetlen egyszer sem kérdőjeleződött meg Budaházy rendíthetetlen, megvehetetlen hazafias elkötelezettsége. Furcsa mód még abban a Toroczkai Lászlóban sem, aki most elszántan hajt a Jobbik elnöki pozíciójáért, és állítólag a Fidesz legyőzése is a hosszú távú programjában szerepel. Sőt, ő szívesen dolgozna együtt Budaházyval, akár a Jobbikban is. Azzal a Budaházyval, aki szerint „senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz", és aki szerint Mészáros Lőrinccel sincs probléma, „ő legalább nem viszi ki a pénzt az országból”. Most akkor hogy is van ez? Vajon mennyire akar kormányváltást az, aki ilyen „bajtársakkal” szeretne együtt dolgozni?

Régóta tudjuk, hogy a Fidesz álságos, gyűlöletkeltésen alapuló, elvtelen politikája igyekszik, és főleg a választás előtt igyekezett begyűjteni a Jobbikról a néppártosodás miatt leszakadó habzószájú, magukat harcos radikálisoknak tartó rétegeket. Maga Budaházy György is úgy vélekedett (persze az Orbán-kormányt hűségesen szolgáló Pesti Srácoknak adott interjújában), hogy a Fidesz számára az egyetlen még megcélozható plusz választói tömeg a régi „nemzeti radikális” szavazóréteg. Nem véletlen, hogy libsizős, zsidózós, cigányozós kamu Facebook-oldalak, álhírterjesztő náci portálok dolgoztak alá a Fidesznek. És nem véletlen az sem, hogy pl. Morvai Krisztina, a nemzeti radikális oldal egyik emblematikus figurája – aki szintén minden alkalommal kiállt Budaházy mellett - hirtelen szimpatizálni kezdett Orbán politikájával, és olyan előzékenyen nyilatkozgatott a propagandamédiájának, hogy az ember már kezdte azt gondolni, valójában tőlük kapja a fizetését. Miután a Jobbik visszahívta az EP-ből, természetesen bánatát sem máshol sírta el, mint az Echo TV-ben.

Úgy tűnik, akárcsak a hamar elhasználódott „antiszemita fegyvernek”, Varga B. Tamásnak, neki sem okoz gondot, hogy egyre hangosabban és egyre nagyobbakat piszkítson oda, ahol egykor evett.

Bár Budaházy soha nem volt a Jobbik tagja, ő még hamarabb bejárta ezt az utat. Mármint azt, hogy a nemzeti radikalizmus lobogóit a Fidesz propagandabástyáira tűzze, és két habonyi hazugság és egy Terry Blackes mínuszos hír között haknizzon. (Bár tény, hogy akit 13 év fegyházzal fenyegetnek, az talán könnyebben mond néhány jó szót egy olyan kormányról, melynek a bíróságok is a kezében vannak.)

Nézzük, hogy vélekedik a Fideszről az a Budaházy, akivel Toroczkai László a Jobbik elnökeként (is) „bárhol, bármikor” szívesen együtt dolgozna:

Orbán néhány történelmi intézkedést hozott. Ezt el kell ismerni. A kettős állampolgárság, a családtámogatás, a sporttámogatás... Ezek nagyon fontos dolgok. Valakinek el kellett már indulnia ebbe az irányba. Legalább fontos dolgokra is jut, nem csak a haveroknak.” (mandiner.hu, 2017.02.27.)

„(…) ha nem Mészáros Lőrinc építi az utakat, akkor ki építi? Akkor a Strabag meg a Leisztinger. Az miért jobb? Nem jobb. Nem jó megoldások ezek, de senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz.” (mandiner.hu, 2017.02.27.)

„Az tény, hogy olyan kormány sem volt még korábban Magyarországon, amelyik egyáltalán érdeklődött volna az emberek véleménye iránt. Legalább néha. Orbán Viktor a nemzeti konzultációival ezt is bevezette. A maga módján. Le lehet szólni, hogy demagógok ezek a kérdések, de eddig senkit sem érdekelt a véleményünk.” (Figyelő, 2018. 03.06.)

„Én nem azt mondom, hogy nem irritáló adott esetben, hogy Mészáros Lőrinc meggazdagodott. De azért irritáló, mert tudjuk, hogy ki volt. Láttuk, amikor még nem volt ilyen gazdag. De az már egyetlen kritikust sem érdekel, hogy mit csinál Mészáros Lőrinc. Hogy jól csinálja vagy nem. Ha már a kezébe kerül valamilyen gazdasági lehetőség, akkor azzal hogyan sáfárkodik. Mert ha rosszul csinálja, nem fizeti ki az embereket, az egy jogos kritika. De nem hallok ilyen híreket. Sőt! Az építőiparban vállalkozó ismerőseimtől azt hallom, hogy megkapják az emberek a pénzüket.” (Figyelő, 2018. 03.06.)

„Azt is elismerem, hogy 1990 óta ez a legjobb kormány, amely Magyarországon volt”. (Figyelő, 2018. 03.06.)

És egy bónusz Budaházy Eddától, Budaházy György testvérétől:

„Most valaki csípjen meg mert én már tényleg nem tudom, hogy mi történik ezekkel az emberekkel, akiket jó magyar hazafiaknak ismertünk meg, beléjük helyeztük a bizalmunkat, hogy minket majd képviselnek: “Bődületes nagy hazugság és uszítás zajlik”- állítja Mirkóczki Ádám Sorossal kapcsolatban és elítéli az Őcsényi folyamatokat. Mi van? Ez nem tudja mit művel soros? Hihetetlen. Azt hittem, a mi oldalunkon nem kell magyarázni, hogy milyen jó, hogy Őcsényben ellenálltak. Ez nem kérdés. Na, ez az egész azt hiszem jó pofon nekünk.”

Vajon Toroczkai László – aki magáról azt mondja, hogy nem változott semmit az évek alatt - felteszi-e egyszer is magában a kérdést, hogy a Fideszt méltató Budaházy Györgyökkel és Morvai Krisztinákkal, illetve a mögöttük felsorakozó, a Fidesz gyűlöletpolitikáját és ocsmány propagandáját kajoló szűk réteggel lehet-e kormányt váltani? Furcsa, hogy szerinte a Jobbik jelenlegi politikája zsákutca, de a Fideszhez dörgölőzés mégsem meríti ki a köpönyegforgatás fogalmát. Talán ezért idézgette őt kellemes, megengedő hangnemben a Magyar Idők, miközben a választási kampányban egyébként a jobbikos politikusokra abszurdabbnál abszurdabb ordas hazugságok és ocsmányságok özöne zúdult.

Ez lenne az út a kormányváltáshoz? Érdekes stratégia…