Orbánék egyre pofátlanabbul folytatják: 100 millióért építik ki (újra) a fűtést a kisvárdai stadionban

És dobpergés: arról a pályafűtésről van szó, amit már januárban használtak, ezt korábban még a klub szakmai igazgatója is megerősítette. Persze Orbánisztánban nem szokatlanok a beruházások körüli anomáliák, ráadásul most egy kiemelt területről, Seszták Miklós birodalmáról van szó.

A stadion fűtési rendszerének gazdaságosabbá tétele nevében mintegy 100 millió forinttal emelkedtek a költségek. A szerződés 2 milliárd forintról rajtolt, most tartunk majd' 2,5 milliárdnál - írja az Index.

kisvarda

Az épülő stadion Kisvárdán 2017 novemberében - (fotó: Huszti István / Index)

Meglehetősen furcsa ez a helyzet, ugyanis a klub szakmai igazgatója, Révész Máriusz korábban azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy:

mi a 65-70 fokos túlfolyó vizet, vagyis a felesleges mennyiséget hoztuk át egy csövön keresztül a stadionig (a szomszédos termálfürdőből), ahol egy óriási szivattyú segítségével visszahűtjük a hőmérsékletét 12 fokra, és ezzel fűtjük a gyepet. A fűtőrendszert már be is kapcsolták. 

Az EU-s közbeszerzési értesítő tegnapi hirdetménye alapján azért emelkedett 100 millióval az ár, mert:

a felek a kivitelezési tervdokumentáció részét képező gáz kiviteli terveket felülvizsgálták, és együttesen megállapították, hogy a szomszédos strand területről elérhető termálvíz hulladék hőjének hasznosításával a későbbi üzemeltetés gazdaságossági szempontokat figyelembe véve hatékonyabban oldható meg. Előbbiek okán a Strandfürdő területéről áthúzott hőszigetelt távvezeték kiépítése szükséges.   

Csak az a gond, hogy a százmilliós plusz a szerződésben 2018. február 18-i dátummal jelent meg, míg Révész szerint már január 10-én nagyszerűen üzemelt az igencsak "hasonlónak tűnő" rendszer a stadionban.

Április 8-án kiderült, hogy az emberek egy jó részét inkább érdekli Soros, az Orbánék által már befogadott „migráncsok”, valamint a hazánkat leigázni igyekvő kis zöld emberkék elleni harc, mint az, hogy a Fidesz nem foglalkozik a kormányzással és a korrupció soha nem látott méreteket öltött.

Aki azonban úgy érzi, hogy nem hatalmazná fel Orbánt és simlis bandáját arra, hogy újabb 4 éven át folytassák piszkos kis üzelmeiket, az első lépésként mondjuk sétáljon ki a következő kormányellenes tüntetésre szombaton.