Reméljük, hogy csak egy ócska vicc: Balog Zoltán lehet Áder utódja

Nem mintha NERisztán orbánista ideológiájában számítana, ki tölti be a hivatalos biodíszletté silányított köztársasági elnöki posztot, de azért erre a megszellőztetett információra mégis nehéz szavakat találni.

Balog Zoltán ugyebár távozik az EMMI éléről és a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke lesz. Ez biztos, de az ATV saját forrásra hivatkozva azt állítja, hogy köztársasági elnöknek szeretnék felépíteni, vagyis ő válthatja majd Áder Jánost.

Az evidens, hogy Balog Zoltánnak a jövőben az lesz a szerepe/küldetése, hogy a Fidesz és Orbán Viktor körüli/mögötti polgári világot építi. A Fidesz péntek délutáni elnökségi ülése után munkatársunk érdeklődésére, hogy a Fidesz pártalapítványának a vezetésén kívül lesz-e Balog Zoltánnak valamilyen titulusa, a válasz úgy hangzott, hogy erről nincs szó, viszont olyan elképzelés van, hogy Balog Zoltánt egy Áder János utáni köztársasági elnöknek építsék fel négy év alatt – írja az atv.hu.

Hozzáteszik, hogy 2016 decemberében, mielőtt Orbán Viktor döntött róla, hogy Áder Jánost jelöli ismét köztársasági elnöknek, Balog Zoltán neve is komolyan felvetődött. Most a kormányoldalon azt mondták az ATV munkatársának, hogy ez újra felmerült, el is hangzott szűk körben, "de 2022 még messze van".