Brutális kamu volt a kétezer magyar Soros-zsoldosról szóló híresztelés

Jávor Benedek EP-képviselő arról írt a Facebook-oldalán, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium kérdésére gyakorlatilag beismerte, hogy „sem a Miniszterelnökség, sem a Belügyminisztérium nem rendelkezik olyan listával, ami tartalmazná a Soros megbízásából a kormány ellen dolgozó személyeket. Világossá teszik, hogy egész egyszerűen hazudtak, konkrétan a magyar kormány tudatosan rémhíreket terjeszt a magyar lakosság megfélemlítése céljából.”

…a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu, és az egész kampányt egy - amúgy kifejezetten provokációs célú, egy izraeli hírszerző céggel megcsináltatott - interjúra alapozta, amelyben Soros György pénzügyi cégének egyik korábbi vezetője arról nyilatkozik, hogy Soros alapítványainak nagyjából 2000 ember dolgozik világszerte.

- olvasható Jávor bejegyzésében.

kamusoroslista

kamusoroslista1

Az EP-képviselő hozzátette:

hogy a Btk. 337. § alapján, Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A kormány álláspontom szerint kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását a saját maga által elrendelt válsághelyzet miatt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést teszek a Legfőbb Ügyészségen három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető rémhírterjesztés megalapozott gyanújával. Polt Péter majd elsikálja, de nőjön csak a bűnlajstroma, ami alapján bíróság elé lehet majd állítani.