Atyaég, Bártfai-Mager mit fog művelni majd miniszterként?!

Nem csak 100 milliós tartozással bedőlt cégek működtek Bártfai-Mager rózsadombi lakásán, hanem az Orbán-kormány új fejlesztési miniszterének fiának a cége 189 millió forintos hitelt is kapott az anyja által felügyelt takarékszektor egyik szereplőjétől - írja a G7. Mit fog művelni Bártfai-Mager miniszterként, ha már most ilyen ügyletek vannak a háttérben?

A G7 azt írja, hogy a cikk megjelenésének napján eltűnt Bártfai-Mager neve egy másik impozáns rózsadombi lakópark kaputelefonjáról. A cikk szerint a másik háztól másfél kilométerre lévő ingatlanba is több cég van, illetve volt bejegyezve. Köztük olyan is, amely korábban Bártfai-Mager lakásában székelt. Sőt, a NAV adótartozás-listája alapján ebbe a házba van bejelentve a fura cégbirodalom egy másik szereplője, Sz. Judit is, akinek több mint tíz millió forintos adótartozása van. A G7 feltárta azt is, hogy a leendő miniszter fiának cége tavaly év végén kapott nagyösszegű kölcsönt az egyik legjelentősebb takarékszövetkezettől.

Úgy, hogy a vállalkozásnak sem számottevő bevétele, sem jelentősebb vagyona nem volt, 189 millió forintos hitelt kapott. Úgy tűnik tehát, hogy pénzügyi, pontosabban hitelezési szempontból indokolatlan a takarékszövetkezeti kölcsön. Most már kezdjük érteni, hogy milyen tapasztalatok és miféle tudás vezette, sőt determinálta Bártfai-Magert a bársonyszékig.

 

Főoldali kép: NGM / kormany.hu