Hazarendelték a palesztin nagykövetet Magyarországról is, miután Netanjahuval bratyiztunk a palesztinok mészárlása közben

Hazarendelték a palesztin nagykövetet Magyarországról is, miután Netanjahuval bratyiztunk  a palesztinok mészárlása közben
Fotó: MTI/AP/Hatem Musza

Tegnap megírtuk, hogy Izrael egy diplomáciai ünnepség keretében fogadta, illetve fogadta volna a külföldi delegációkat, nagyköveteket, amelyeknek többsége azonban bojkottálta az eseményt, ugyanis közben Gázában halomra lőtték az embereket. Az összecsapásokban meghalt egy nyolc hónapos palesztin csecsemő is, mert könnygázt lélegzett be. 

Az Európai Unió tagállamai közül csak Magyarország, Csehország, Románia, illetve Ausztria nagykövete vett részt a fogadáson, amelyet elsősorban akkreditált nagykövetek számára rendeztek, de Trump lánya, illetve veje is részt vett rajta.

Ma az MTI a palesztin kormányzat közleménye alapján arról számolt be, hogy konzultációra hazarendelték a palesztin nagyköveteket abból a négy uniós tagállamból, melynek képviselői részt vettek a jeruzsálemi amerikai nagykövetség megnyitása előtt, vasárnap tartott ünnepségen.

Miután Orbán is Izrael, pontosabban Benjamin Netanjahu miniszterelnök mellé állt a közel-keleti konfliktusban, Magyarországról is hazautazik a palesztin nagykövet, egy időre biztosan.  

Nem mellékesen, a kormány egyik fő ánuszizgatója, Bayer Zsolt A Sajtóklubban kijelentette, hogy nekünk most a migráció miatt a legfőbb szövetségesünk Izrael. Akkor, mikor 2014 óta nem hajtottak végre olyan véres mészárlást a Gázai övezetben, mint a műsor felvétele előtt néhány órával.