Úgy tűnik, hogy Toroczkai nem tudja elfogadni a vereséget

„Az az érzésem, hogy itt személyi ambíciókról szólhat a történet. Tudom, hogy Laci egy kicsit erősebb vérmérsékletű politikus, nagyon bízom benne, hogy ezeket a gondolatait visszafogja és egy normális mederbe tudja terelni” - nyilatkozta Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke.

Mondta mindezt azért, mert a magyar politikai bulvár új főszereplője, Toroczkai László a Jobbik múlt szombaton alulmaradt elnökjelöltje, aki minden médiaszereplési lehetőséget megragad arra, hogy hangot adjon csalódottságának, egyre méltatlanabb módon üzenget az új elnöknek és az őt leszavazó tagságnak: ma reggel már ultimátumot adott a HírTV Peron című műsorában Sneider Tamásnak.

De kinek is érdeke ez az egész? Mely magyar politikai szereplő számára fontos, hogy a Jobbik meggyengüljön, esetleg kettészakadjon?

Természetesen a Fidesz az, aki számára mindent megér, hogy az MDF, a KDNP, az FKGP, a MIÉP, az SZDSZ, illetve a leamortizált MSZP után a Jobbik hajóját is megfúrja és elsüllyessze. Orbán Rákosit megszégyenítő szalámi politikájának szemtanúi lehetünk élőben.

Történelmi idők ezek. Olyanok, mint amilyenek a Magyar Kommunista Párt idején élhettek meg felmenőink. A Nemzeti Parasztpártnak is volt egy Darvas József nevű kriptokommunistája, aki a szociáldemokratáknál Buci Gyuri volt, a kisgazdáknál pedig Dobi István. Az MDF-nek is megvan a Hende Csabája, az FKGP-nek a Turi-Kovács Bélája és a KDNP-nek is megvan a Semjén Zsoltja. Erre a névsorra került föl most Toroczkai, mert - ha tudja magáról, ha nem – ő a Fidesz ügynöke.