Semjén Zsoltika szerint „a magyar nemzet csak akkor tud megmaradni, ha gyerekek születnek”

A miniszterelnök-helyettes szakított a hagyományokkal. Ezúttal nem kizárólag tapsolással, bólogatással, az Orbánra való kéjes vigyorgással fejezte ki véleményét, most megszólalt. Kár volt.

A nemzet vadásza akkora közhelyet puffogtatott Csíksomlyón, amitől bizonyára rögtön magyar fiatalok ezrei láttak neki a családalapításnak:

Amikor ennyi fiatal van, különösen fontos a családalapítás kérdése, hiszen a magyar nemzet csak akkor tud megmaradni, ha gyerekek születnek, akik magyar nyelven, magyar kultúrában, magyar történelmi tudatban nőnek fel.

- nyilatkozta a szentmise után.

Semjén természetesen „Európának is üzent”, meglátása szerint „a kontinens azért sebezhető az iszlám nyomulásával szemben, mert nem elég keresztény”. Micsoda szerencse, hogy Zsolti iszonyatosan keresztény!

Persze tudjuk, hogy ez az üzenet inkább befelé, az országban élő, megvezethető tömegek felé szólt, más nehezen is venné komolyan a „kereszténydemokrata” politikus szavait, illetve ismét csak arról van szó, hogy Orbán politikáját igyekezett erősíteni egyik legnagyobb fluffere.

077

Azért nagyon ne lepődjünk meg, ha Orbán, Semjén, vagy éppen a többi látszatintézkedésekkel operáló fideszes politikus hangzatos szavai ellenére tovább fogy majd a magyar. Ahhoz ugyanis, hogy ez ne így legyen valódi szándékra, intézkedésekre, röviden kormányzásra lenne szükség. Ezek közül pedig sajnos egyik sem jellemző erős és büszke kormányunkra.

Talán először a brutális mértékű kivándorlás megállításával kellene kezdeni, amihez persze jelentősen emelni kéne a hazai béreket, megoldani a súlyos lakhatási gondokat. Javítani az oktatás, az egészségügyi ellátás színvonalát. Egyáltalán valamiféle halvány reménysugarat adni, valamilyen jövőképet felvázolni a fiatalok számára.

Semjén szájából egyébként is érdekesen hangzik bármilyen, a népességnövekedést szorgalmazó kijelentés. Csatlakozhatna hozzá például Németh Szilárd is, és kiírhatná mondjuk Facebookra, hogy „Stop népességfogyás!”.

Ez is éppen olyan hatásos lenne, mint Semjén csíksomlyói szavai, vagy mint Orbánék látszatintézkedései.