A Fidesz-kormány úgy táncolt, ahogy Simicska gondolta

A Fidesz-kormány úgy táncolt, ahogy Simicska gondolta
Fotó: zsurpubi.hu

A kormánypártok „Jobbik-felelőse”, Németh Szilárd heti kirohanását mostanában igyekszik napi szinten is teljesíteni. Az apropót vasárnap az ellenzéki párt plakátkampánya adta.

A fideszes körökben népszerű Kovács Béla-mantrát immár a Simicska-mantra váltotta fel, hátha ez ütősebbnek bizonyul. Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a plakátkampány egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos pártja lett.

„Simicska marionett bábuként mozgatja Vona Gábort és az egész Jobbikot, Simicska Lajos ehhez sok százmillió forintért plakáthelyeket, médiafelületet biztosít, amit a Jobbik mond, azt Simicska Lajos mondja, vagy diktálja” – fogalmazott.

És hogy hogyan jutottunk el idáig? – tette fel a nagy kérdést, majd meg is válaszolta azt. „A milliárdos Simicska Lajos - aki miután a Fidesz-kormány nem úgy táncolt, ahogy ő gondolta, sőt olyan intézkedéseket is meghozott, melyek nem kedveztek neki - keresett magának egy parlamenti pártot, és egy olyan pártvezetőt, akit dekára megvehet” – felelte saját magának.

Akkor most próbáljuk meg elemezni ezt a mondatot! Tehát, miután a Fidesz-kormány már nem úgy táncolt, ahogy Simicska gondolta (azaz megtörtént a G-nap), hirtelen olyan intézkedéseket kezdtek hozni a korábbiakhoz képest, ami neki nem kedvez. Vagyis, például hirtelen más kezdte nyerni a közbeszerzéseket.

Jól láthatjuk - folytatta Németh -, hogy a pénzért és az áhított hatalomért, amelyet beígért neki ez a milliárdos, Vona Gábor bármire képes. Persze, „a Fidesz-kormány nem engedett semmiféle politikai nyomásgyakorlásnak, és ezek után sem fog”.

A nagyon nagy kérdés az, hogy „Vona Gábor milyen hűségesküt tett Simicska Lajosnak, akinek az fáj, hogy a milliárdok nem szaporodnak, hanem csökkennek? Vajon azt ígérte, hogy ezután növekedni fognak? Vajon azt ígérte, ha a Jobbikon múlna, akkor Simicska Lajos újra tollasodhatna?” Szilárd szerint itt kell keresni a dolog „lényegét”.

Szerintem meg ott, ahol Freud elemi erővel üvöltött ki ebből a mondatból: „újra tollasodhatna”. Ezek szerint, a rezsibiztos úr is elismeri, hogy korábban a Fidesz-kormány alatt tollasodott Simicska. De ugye, amíg a Fidesszel működött együtt „a milliárdos”, addig nem volt baj, de ha már a Jobbikkal, akkor igen.

Apropó, „milliárdos”. Nyolc percben nagyjából tizenhétszer hangsúlyozta Németh, hogy Simicska milliárdos. Ez alapján azt is gondolhatnánk, hogy ez egy szitokszó lett a Fidesznél, de a kormánypárti oligarchák ezt biztosan zokon vennék.

Mindegy is, Szilárd azért levonta a legfontosabb konzekvenciát a két bites választópolgárok számára: a baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja. Azt továbbra sem tudjuk azonban, hogy milyen érzés olyan politikusnak lenni, akit Soros és Simicska is rángatott már. Németh egyszer mesélhetne erről is.