Remek kilátót sikerült építeni uniós pénzből: 4 év alatt életveszélyessé vált

Életveszélyessé nyilvánították a 2014. augusztusában átadott, uniós támogatással épült, Begyeleg kilátót Mályinka határában – írja az Átlátszó. A lapnak az egyik olvasója fotót is küldött az állapotról, állítása szerint a beruházónak még nem szóltak.

A kilátót Mályinka határában építették 2014-ben, „ökoközlekedés fejlesztése” címen 3,9 millió forint uniós forrást adtak rá. A kivitelezőt az Átlátszó hiába kereste, ilyen néven egy budapesti, mára törölt céget tart nyilván a cégjegyzék.

Kiderült, hogy nem ők, hanem a környékbeli, Tardonára bejegyzett Rezilienciaközpont Kft. lehet a keresett cég. A portál érdeklődésére az ügyvezető ezt meg is erősítette, egyéb részleteket azonban nem közölt. Mint mondta, nem tud a kilátó lezárásáról, esetleges hibáiról. Érdekesség, hogy a cégnek az építés éve volt a valahai fénykor: 2014-ben 3,5 milliós árbevételt értek el, 2016-ban ez a szám nulla volt.

A kilátót amúgy nagy csinnadrattával adták át 2014 augusztusában a falunapon. A megnyitón megjelent Demeter Zoltán fideszes országgyűlési képviselő is. 

Fotó: Átlátszó