Orbán médiamunkásai aggódnak a stadionok biztonsága miatt

Egészen pontosan: a testnevelésből nagy valószínűséggel életének minden eddigi szakaszában felmentett Pilhál György nevű médiamunkás kiakadt azon, hogy a Magyar Kupában az Újpest-tábor „füstölni” merészelt, mert ugye ezek az emberek csak és kizárólag „balhézni járnak a stadionokba”. Azokba a stadionokba, ahová egyébként kizárólag olyan szurkolók járnak, akik képesek hangulatot teremteni, és futballmérkőzés látszatát kelteni a fos magyar játéktudás és körülmények közepette. Nem mellékesen ők azok a szurkolók, akiknek nem csupán az adóforintjaiból épült Orbán megalomániájának fizikai megtestesülése, hanem akik még ezen felül is pénzt áldoznak erre a szarra.

Szóval Pilhál György szerint ez gáz. Mert Pilhál György tudja, mi a futball: „Orbán legendával” szotyizni a lelátón. Mert Pilhál György annyit járt futballmeccsre és akkora zsenije a sportágnak, hogy tudja: aki pirót használ, az csak balhézni megy.

„Naná, nem ők fizetik a százezres, milliós büntetéseket, nem ők esnek el a bevételtől a zárt kapus meccsek miatt… Persze a gyújtogató, durrogtató előember nem igazi szurkoló. Fütyül arra, ha nem láthatja a következő otthoni bajnokit, elvégre őt igazából nem is érdekli a foci, a mérkőzés – ha érdekelné, biztosan nem tüzeskedne. Az ilyen alak csak a balhé kedvéért jár meccsre” – írja a mi kis szakértőnk.

Drága Gyuri! Hogy együk meg a szívedet! Szerinted mitől van egy klubnak bevétele? Segítünk: nem abból, hogy Orbán és a kis házi nyaloncai tökmagot köpködnek az ingyen jeggyel kihurcolt bérdrukkerek nyakába. És szerinted melyik szurkoló az, aki a trágya színvonal ellenére is kilátogat azért, hogy szurkoljon? Az, akinek Orbán fizette a jegyét, vagy az, akinek ez egy életérzés, egy hagyomány, egy szenvedély? Megint segítünk: az utóbbi.

Kedves György! Amikor épp nem flufferzsoldért írogatsz, olvasd el, amit egy angol újságíró (igen, ő tényleg újságíró, ellentétben veled) írt egyszer az El Classicoról, mikor évekig élt a BBC tudósítójaként Spanyolországban:

„Ez egy derbi, ahol a két szemben álló csapat nem ugyanazon városból való, ahol disznók fejeit zúdítják, hogy korábbi játékosukat üdvözöljék, ahol a múlt szellemei rozsdás, régi zárakat törve zúdulnak ki a padlásokról, ahol csontvázak vágtatnak ki a sírokból, ahol a történelem áthatja a jelenlegi és a korábbi ütközeteket. Ez egy derbi, ahol közhely az a szó, hogy újra, mert ez a derbi évtizedes, sőt mondhatni ősi ellentétek evolúciójából fakad.”

De nem is muszáj feldolgoznod ezeknek a szavaknak a jelentőségét, nézz meg inkább egy videót arról, miről szólna ez a játék akkor, ha a gazdáid nem telepednének rá gátlástalan és ocsmány módon.

 

Vagy igazából csak az a baj, hogy Felcsúton hálóval kell szurkolókat fogni?