Erős és büszke: pert nyertek a dolgozók, ennek ellenére nem fizeti ki a pluszmunkát a Heim Pál Kórház - videó

Jóllehet a kórház vezetése a Kúriához fordult felülvizsgálatért, azonban a dolgozók ügyvédje szerint, ettől függetlenül a kórháznak a mostani bírósági ítélet után már fizetnie kellene. Amennyiben ezt júniusig nem teszi meg a kórház, akkor a dolgozók jogi képviselője végrehajtást fog kérni az egészségügyi intézmény ellen. Ilyen egy erős és büszke ország egészségügye: emberhiány van, de még a meglévő dolgozókat sem becsülik meg.

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy több operációt is el kellett halasztani munkaerőhiány miatt, mindezek ellenére évek óta több, mint 200 dolgozó nem kapja meg a plusz pihenőnapokat, illetve az ügyeleti pénzeket. A probléma abból adódik, hogy kevés szakdolgozó van, ezért képtelenség kivenni a plusz pihenőnapokat, viszont ezek elmaradását kifizetni sem szándékozik számukra az intézmény.

Másodfokon jogerős ítélet született, amely kötelezi a munkáltatót, a 2012. nyár és 2016. év vége közti időszakba az elmaradt bérek, ügyeleti díjak kifizetésére. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy ezt a bírósági ítéletet - ami mondom jogerős és másodfokú – a kórház nem teljesítette.

– nyilatkozta, a pert húsz dolgozó nevében megindító Lápossy Árpád, szakszervezeti vezető.

Ágazati szinten a jövőben sem várhatunk sokkal pozitívabb hozzáállást, hiszen a per alatt a kórház főigazgatója éppen az a Nagy Anikó volt, akit most neveztek ki egészségügyi államtitkárnak. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!