A Real Madrid nyerte a drámai BL-döntőt!

Volt itt minden: súlyos sérülések, bizarr gólok, zseniális találat, kapufák.

Az első félidő első felében a Liverpool volt aktívabb, egészen addig, amíg legjobbjukat, Mohamed Salah-t szabálytalanul állította meg Sergio Ramos. Az egyiptomi sztár rosszul esett, le is kellett cserélni. Sírva hagyta el a pályát és könnyen lehet, hogy a világbajnokságot is ki kell majd hagynia. Később aztán hasonló okok miatt zokogott a blancók védője, Daniel Carvajal is, aki szintén nem tudta folytatni a játékot.

A liverpooliakat láthatóan visszavetette Salah elvesztése, a Real kezdte átvenni az irányítást, de az első félidőben nem született gól.

A másik játékrészben viszont felpörögtek az események. Az 51. percben Karim Benzema talált az angolok kapujába, Karius kapus ugyanis szinte a csatár lábára dobta a labdát, a francia résen volt, 1-0. Óriási potyagól volt. Klopp csapatának erejét mutatja, hogy ilyen előzmények után sem roppantak meg, Mané 4 perccel később egyenlített!

A 61. percben Zidane a korábban kapufát jegyző Isco helyére Gareth Bale-t küldte a pályára, a walesi pedig nem tétlenkedett, három perccel később gyönyörű ollózó mozdulattal mattolta Kariust. A Liverpool nyomott, kapufáig is eljutott, újabb gólt azonban a madridiak szereztek. Bale eresztett el egy távoli bombát, a labda középre tartott, a német kapus azonban ismét hatalmasat hibázott, egyszerűen a hálóba ütötte a labdát. Ezzel eldőlt.

Az eredmény már nem változott, a Real Madrid sorozatban harmadszor hódította el a BL-trófeát. Real Madrid - Liverpool 3-1

REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco (Bale, 61.), Benzema (Asensio, 89.), C. Ronaldo. 
LIVERPOOL: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner (Can, 83.) – Szalah (Lallana, 30.), Firmino, Mané.

bale

Gareth Bale zseniális ollózása.