Alig vártuk: Végre megvan a fidelitasos Böröcz Laca első kiváló megnyilvánulása képviselőként

És hol máshol boldogítaná a nagyközönséget, mint a Magyar Hírlap hasábjain. Laci itt megint akkorát ment, hogy ez majdnem üti a korábbi Botka Gáboros plakátokról szóló sajtótájékoztatóját vagy a híres ATV-szereplését.

Szóval, Laci, mint újdonsült országgyűlési képviselő a Magyar Hírlapnak beszélt többek között a fiatalok elvándorlásáról. Illetve nem is az elvándorlásról, hanem arról, hogy ez már nem is nagy probléma, mert a Fidesz-kormány olyan naggyá és sikeressé tette ezt az országot, hogy akik korábban elmentek (a gazdasági válság miatt, és még véletlenül se miattuk), azok is jönnek vissza folyamatosan.

A visegrádi országok között még mindig Magyarországon a legalacsonyabb arányú a fia­talok külföldre távozása. Ellentétben a többi közép-európai országgal, nálunk nem közvetlenül az uniós csatlakozás után, hanem csak a 2008-as világgazdasági válságot, illetve az uniós, benne utolsóként az osztrák és a német munkaerőpiac 2011-es teljes megnyílását követően indultak el a fiatalok nagyobb számban nyugatra. Ebből is látszik, hogy a kivándorlás valódi oka az volt, hogy Magyarországon rossz gazdasági körülmények uralkodtak, nem voltak munkahelyek - mondja Laca.

Most persze már vannak munkahelyek, ráadásul kiváló fizetésekkel, így nem is éri meg elmenni innen. Aki pedig elment, az már rájött, hogy haza kell jönnie.

Amennyiben ilyen ütemben fejlődik a gazdaság, sokan át fogják gondolni azt, hogy hazajöjjenek, mert azt látják majd, hogy itthon is lehet boldogulni. Ráadásul biztonságos az élet. Ne felejtsük el, hogy a biztonság legalább annyira fontos mint a fizetés és az anyagi boldogulás. Úgy gondolom, hogy már most nagyjából egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, de ez még meg is fordulhat, és hosszú távon meg fog szűnni a fiatalok kivándorlása - jelentette ki szakértőnk.

Laci ráadásul annyira magabiztos, hogy "nem tartja indokoltnak", hogy a kormány programot hirdessen a fiatalok hazacsábítása érdekében.

A gazdaság fejlődése, a bőséges munkahelykínálat, a bérek emelkedése magáért beszél, ez az egyetlen megoldás arra, hogy a fia­talok azt gondolják: perspektivikus környezet várja őket itthon - fogalmazott.

Kész, pont, ennyi. Nem tudom, kedves fiatalok, van még kérdés?