A Fidesz egészen kiválóan kezeli a kivándorlás problémáját: letagadják...

"Egyáltalán nem jelentős a külföldön munkát vállaló magyarok aránya: a 20–64 éves korcsoport 5,2 százaléka dolgozik más uniós tagállamban" - közölte büszkén tegnap a kormányfluffer Magyar Idők az Eurostat adataira hivatkozva. Majd kifejtették, hogy csak a csúnya, buta ellenzék találja ki, hogy innen bizony menekülnek a fiatalok. Ugyanez a zseniális nyalonclap másfél héttel korábban még arról írt, hogy az utóbbi időben több cég is elvitte egyes termelési egységeit Magyarországról, emellett már a tervezett bővítések egy része is elmaradt a munkaerőhiány miatt. Jó a cucc, srácok?

Böröcz László egészen fantasztikus szakmai tudásának és hozzáértésének megvillantása után a Magyar Idők is arra jutott, hogy az a tuti, ha megoldáskeresés helyett szimplán csak letagadják a hazai elvándorlás mértékét. A színvonalas "lap" az Eurostat felmérésére hivatkozva azt írja, hogy a külföldön dolgozó magyarok száma egyáltalán nem jelentős, mindössze 325 ezer, és különben is, Romániából nyolcszor ennyien mentek külföldre dolgozni. Joviális visszafogottsággal erre tulajdonképpen csak annyit érdemes mondani: "Azosztigen!"

Persze az a tény, hogy minden egyéb tapasztalás és statisztika szerint tovább nőtt a magyarok száma például Nagy-Britanniában, az, hogy a Fidesz áprilisi győzelme után négyszer többen érdeklődtek a külföldi munkavállalás iránt, vagy netán az, hogy ma már minden 6. magyar külföldön születik, természetesen egy cseppet sem zavarja meg a kormánypárti szervilis médiamunkások vagy épp Böröcz Laca gondolkodását. Ami egyébként - valljuk be - meglehetősen egysíkú, valójában a végletekig kimerül az orbánizmus előtti feltétlen betérdelésben.

Az pedig már tényleg pusztán bagatell részlet a fentiekhez képest, hogy a Magyar Idők május 17-én még arról írt, hogy az utóbbi időben több cég is elvitte egyes termelési egységeit Magyarországról, emellett már a tervezett bővítések egy része is elmaradt a munkaerőhiány miatt.

"Több mint ötszáz munkavállalóját bocsátja el a napokban Gyöngyösön és Gödöllőn az egyik nemzetközi cég, mivel a munkaerőhiány miatt Magyarországról elviszi egyik termelési egységét" - mondta akkor a "lapnak" László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

(Hasznos lenne számukra, ha legalább a saját cikkeiket nem cáfolnák meg, de ezen 2018 Magyarországában már abszolút nem érdemes fennakadni.)

Egy szó mint száz: ha lett volna még olyan naiv tagja a magyar társadalomnak, aki egyetlen percig is feltételezte volna, hogy a negyedik Orbán-kormány majd megfontol néhány javaslatot a kivándorlás megállítására, az gyorsan hessegesse el a gondolatot!