Orbán Ráhel mint divatdiktátor?

Orbán Viktor szeme fénye a turizmus állami irányításában már tevékeny részt vállal, most azonban egy másik területen is megcsillogtathatja páratlan tudását.

A divatipar fejlesztése is állami irányítást kapott, az egyre több pénz felett rendelkező Magyar Turisztikai Ügynökség divatiparért felelős igazgatója pedig közvetlen kapcsolatban van a saját lábán álló Ráhellel.

Az e heti HVG-ben olvashattunk arról, hogy néhány héttel korábban új arcok jelentek meg a Közép-Európa legrangosabb divatipari eseményének számító seregszemlén, a legbelsőbb szakmai körökben tudtak arról, hogy a korábbi sikerek ellenére a teljes garnitúrától megváltak, és új szakmai irányítók léphetnek elő, mégpedig Orbán lányának baráti köréből.

Erős és büszke, a szakmai szempontokat minden szférában a lojalitás mögé soroló kormányunk 2 milliárdot különített el a magyar divat- és dizájnipar fejlesztéséhez kapcsolódó feladatok ellátására (eddig), mégpedig a Magyar Turisztikai Ügynökség fennhatósága alatt. Az ügynökség (egyik) legbefolyásosabb tagja pedig nem más, mint a nagy menekülő, Tiborcz István felesége.

A tavaly létrehozott Divatipari Marketing Igazgatóság élére Bata-Jakab Zsófiát helyezték, aki Ráhel és a család jó ismerőse, de egyébként is nehezen találni a „szakértő” csapatban olyan személyt, aki valamilyen formában ne kötődne Tiborczhoz, vagy Ráhelkéhez.

Úgy tűnik tehát, hogy megnyugodhatunk, hiszen ezek a milliárdok is jó helyre kerülnek, ennek a területnek az irányítása is szakértő kezekben van.

ráhel