Orbán felfalja saját gyermekeit: holnap még vehet magának egy utolsó Heti Választ

Vehet, de már csak emlékbe. A Magyar Nemzet után ugyanis újabb médiumot darált be a negyedik Fidesz-kormány. A Heti Válasz élt 17 évet, 2001. április 13.- 2018. június 7. között. Túlélte a lap politikai ellenfelének számító Medgyessyt, Gyurcsányékat, Bajnait, de Orbán „együttműködési” rendszerének még a Heti Válasz sem tudott ellenállni és végül legyőzte a magyar közélet egyik legfontosabb hetilapját.

Eddig tartott az egyik legismertebb hetilap élete. Simicska Lajos, a lap tulajdonosa még az április választások után közvetlenül megüzente Borókaiéknak, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt, mert ő nem kívánja tovább finanszírozni a lapot.

Az első Orbán-kormány legendás szóvivője, Borókai Gábor a HírTv vezérigazgatói székéből került a hetilaphoz, ahol 2007-től - több, mint tíz éven keresztül - látta el a főszerkesztői feladatokat. A lap erős és színvonalas publicisztikáiról, azonban a konzervatív irányba csak meglehetősen mérsékelt kritikájáról volt híres. A G-nap után persze jelentősen megcsappantak a kormányzati hirdetések a lapban, ami veszteségesbe fordította Borókai lapját. Az áprilisi választások óta keresett és vágyott, mentőövet jelentő befektető pedig nem érkezett meg.

A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is.

- fogalmazott Borókai Gábor. 

Szomorúan vesszük tudomásul, hogy ismét eggyel szürkébb és szegényebb lett a magyar sajtópaletta. A magyar közélet vásznára lassan már csak Orbán udvari festői festhetnek olyan igazi udvarlós, udvari képeket.