Fluor Tomi: „A politika elveszi az emberek elől a levegőt, nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne ütköznék bele mindenféle gyűlöletkeltő plakátba”

„Én csak elmondani akarom a véleményemet, nem pedig ráerőszakolni másokra. Örülök, ha bárki elgondolkodik azon, amit mondok, de nem kell elfogadnia az álláspontomat” – fogalmazott Karácson Tamás, azaz Fluor Tomi, a Wellhello frontembere a 168 órának adott interjújában. Az énekes, szövegíró nem tart attól, hogy állást foglal társadalmi kérdésekben, és bátran beszélt arról is, hogy „van a piacon egy agresszív szereplő, amelyik folyton pofán vágja az ellenfeleit”.

Bármikor kész vagyok konfliktust vállalni az igazamért – állítja Fluor. Elmondása szerint nem akarja senkire erőszakolni a véleményét, de örül, ha azzal másokat elgondolkodtat. Mint fogalmazott, nem bosszantotta fel, hogy egy időre letiltották a Petőfi rádióban a Wellhellót, miután a Petőfi tévé élő adásában Soros Györggyel poénkodott, de nem tartotta elegáns lépésnek, és szomorúnak tartaná, ha „még ennyi se férne bele”.

Facebook/Wellhello

„A régi Petőfit, a magyar zenekarok paradicsomát nagyon szerettem, a mostani rádió már nem az én világom. Egyébként meg nem a forradalmat robbantottam ki, csak trollkodtam egyet. Nem is a Wellhello miatt aggódtam, hanem azért, mert emberek munkahelyéről van szó, amit akár el is veszíthettek volna, az meg nem poén, ha valakit miattam rúgnak ki” – mondta.

A Welhello énekes elárulta azt is, hogy egy-egy politikai-közéleti hír komolyan rá tud ülni a hangulatára, hiszen folyamatosan nyomon követi az eseményeket.

„Nagy hírfogyasztó vagyok, sokféle hírportált olvasok, nem rejtem véka alá a véleményemet. Azt nagyon utálom, hogy a politika elveszi az emberek elől a levegőt, nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne ütköznék bele mindenféle gyűlöletkeltő plakátba. Napi szinten vitatkozom politikai kérdésekről, olykor a kiabálásig is elmegyek a véleményem védelmében. Ez korábban nem így volt. Kifejezetten foglalkoztatnak a magyarországi társadalmi mozgások”.

Flour Tomi hozzátette azt is, hogy nem lepte meg az áprilisi választás eredménye, szerinte ugyanis az ellenzéki oldalon nincs egy karizmatikus figura sem, Orbán Viktor viszont "egy jó brand".

„Az emberek nem szeretnek váltani, általában azt emelik le a polcról, amit már ismernek és megszoktak” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit szólt hozzá, hogy a tüntetésen tízezrek tomboltak a zenéjére, azt válaszolta, hogy jólesett neki, örült, hogy az emberek oda tudtak állni közösen valami mellé.

Fluornak ugyanakkor az ellenzékről is megvan a véleménye:

„Ki akarná a nevét, arcát adni bármelyik politikai pártnak? Egyikért sem mernék felelősséget vállalni. Van a piacon egy agresszív szereplő, amelyik folyton pofán vágja az ellenfeleit, azok meg úgy reagálnak, hogy hát, izé, ez a lépés jogilag kifogásolható. Csak akkorra már pofán lettek vágva. Az ellenzék elég töketlen, és akkor még finom voltam. Ha beszédet mondanék egy tömegrendezvényen, akkor – politikai állásfoglalás helyett – az alapvető emberi értékek megtartásának fontosságáról értekeznék. Például arról, mennyire nem tetszik, hogy azok, akik néhány éve még csak titokban mertek cigányozni vagy büdösbuzizni, ma a mellüket verve, nagy hangon és büszkén vállalják a rasszista nézeteiket.”