Volt idő, mikor Novák Elődnek még „rém kellemetlen” volt Toroczkai László - Hangfelvétel!

Nem kell nagy oknyomozói tevékenység a múltidézéshez, a Youtube-on bárki meghallgathatja azt a 2011-es felvételt, amin Novák Előd arról beszél, hogy számára igencsak kellemetlen Toroczkai László. Illetve leginkább az, hogy bűnözőkkel is hajlandó együttműködni.

„Toroczkai ott mindenki előtt elkezdte mondani, hogy mi hogyan támogatjuk pénzzel az egész mozgalmat, meg a Magyar Jelen számláit… Hát rém kellemetlen! Egy éve is volt nagy vitám vele, mondtam, hogy ezek a bűnözők stb., SRK (börtönviselt, önjelölt FTC-vezér – a szerk.), ilyenek, és mondom, hogy ne haragudj, de én ezt nem tudom vállalni. De mondta, hogy ha lesz új TV-ostrom, akkor ezek kellenek, meg hogy a betyárok sem voltak szent életű emberek… Ne haragudj, de ez engem nem mentesít! Az a baj, hogy most úgy érzem, hogy mintha a bajtársiasság, meg a nemzeti érzelem lenne minden érték főlé emelve. Már az emberekben nincs becsületesség, nincs erkölcs… Az nem számít, csak az, hogy valaki drogdíler, meg ilyenek?” – fogalmazott a 2011-es, bárki számára a Youtube-on elérhető hangfelvételen Novák Előd.

A Jobbik akkori alelnöke, országgyűlési képviselője többek között arról is beszélt, hogy Toroczkait bedarálta a Betyársereg, és nem tartja jónak azt az irányvonalat, hogy bűnözőkkel is együttműködjenek. Szóba került továbbá az a bizonyos pofon is, mikor Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője váratlanul megütötte a Jobbik alelnökét, amiért az a párton belül az előbbi álláspontot fogalmazta meg.

Persze változnak az idők, és máshonnan fújnak a szelek azóta, de különös, hogy manapság éppen Novák Előd és felesége, Dúró Dóra a legnagyobb támogatói Toroczkai Lászlónak. Úgy, hogy éppen ők hangoztatják a legnagyobb hévvel, hogy „nem változtak semmit”. Érdekes megközelítése ez a tényeknek… Úgy tűnik, hogy korábbi alvilági kapcsolatok ide vagy oda, most már számukra Toroczkai a legnemzetibb nemzeti...