Orbán kedvenc felcsúti fociakadémiája is a civiltörvény alá esne, de rá ez mégsem vonatkozik

Úgy tűnik, hogy a tavaly példátlan gyorsasággal és botrányos körülmények között elfogadott civiltörvény nem mindenkire érvényes, a pocakos diktátor focicsapatára biztos nem.

Már meg sem lepődünk, de felháborodni azért van jogunk azon, hogy lassan nyolc éve a pillanatok alatt kitalált, megírt, benyújtott és elfogadott jogszabályok, illetve törvények milyen könnyen „térülnek” el, válnak alkalmazhatatlanná olyankor, ha ez a NER elitjének érdekében áll. Persze a vonaton, tableten megírt, azóta ki tudja hányszor módosított, eredetileg a „gránitszilárdságú” eposzi jelzővel ellátott Alaptörvény létrejötte már önmagában jelzésértékű volt a tekintetben, hogy mire is számíthatunk ettől az alávaló kormányzati garnitúrától.

Az Orbánék által tavaly egyfelől kampányfogásként, másfelől pedig az ellenségkép folyamatos fenntartása érdekében sietve összetákolt, majd még sürgősebben elfogadott úgynevezett civiltörvény – ami miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, tizennégy civil szervezet pedig a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult – sem minden érintettre vonatkozik.

Történt ugyanis, hogy az egyik legismertebb korrupcióellenes civil szervezet, a K-Monitor megírta: valamiért nem regisztrált a civil listára Orbán bőségesen kitömött csapatának alapítványa, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, holott a pénzügyi beszámolója szerint jókora támogatást kapott külföldről. A felcsútiak a húszmillió forintnyi pénzt az Európai Labdarúgó-szövetségtől, vagyis az UEFA-tól kapták azzal a céllal, hogy az Akadémiáról kikerülő növendékek első osztályú csapatba kerülhessenek. A civiltörvény értelmében az összes olyan szervezetnek külföldről támogatott szervezetként kell regisztrálnia magát, amelyik az elmúlt évben 7,2 millió forintot meghaladó értékű külföldi támogatásban részesült. De ne legyünk már olyan rosszhiszeműek, biztosan csak „elfelejtették” regisztrálni magukat a felcsútiak, nyilván nem vették észre a könyvelésben ezt az aprópénzt, mert a TAO-pénzeket, adományokat és az 1 százalékos SZJA-felajánlásokat összeadva csaknem hatmilliárd forintból gazdálkodhattak.

Érdemes megemlíteni, hogy a TAO-rendszer 2011-es bevezetése óta Felcsútra irdatlan mennyiségű pénz áramlik, már több mint 19 ezer millió forint landolt Orbán szülőfalujában. Ezzel a klub toronymagasan kiemelkedik a sporttámogatásban részesülő hazai csapatok közül.

Van azonban egy sanda gyanúnk, hogy ez nem csak Magyarországon számít kiugróan magas összegnek egy ilyen gyenge teljesítményű focicsapat esetében. Ha pedig tágabb perspektívából szemléljük a TAO-költéseket, elmondható, hogy hét év alatt összesen 229 milliárd forint kötött ki a magyar futballkluboknál.

Arról a tényről, hogy vészjósló ütemben hagyják el az országot az orvosok, ápolók, diplomások, a jobbnál jobb szakemberek, kétkezi munkások, illetve jószerivel mindenki, aki csak teheti, egyszerűen nem vesznek tudomást a Fideszben, ugyanis az ő narratívájuk szerint csak az illegális migráció és a Soros elleni harc, valamint a keresztény Európa megvédése létezik mint cél. Ez viszont az ország teljes kiüresedéséhez vezet, mind szellemi-erkölcsi, mind pedig anyagi értelemben.