Csiribá: előkerülhetnek a Fidesz KGB-s ügyei

Csiribá: előkerülhetnek a Fidesz KGB-s ügyei
Fotó: zsurpubi.hu

Nagy a kapkodás a Fideszben. Március 17-én kezdte el a kormánypárti média a megelőző hadműveletet:

Hamarosan rossz hírt fogtok hallani Pintér Sándorról, de egy szó se igaz belőle! Gonosz emberek hazudni készülnek, előre tudjuk, hogy mit, ne higgyetek el belőle semmit! Na, nem azért tudjuk, mert egy bűnszervezet vagyunk és ezek renegátok, nem nem! Bénák és lebuktak. Mi meg okosak vagyunk és átlátunk a szitán. Klasszikus bűvész trükk! A KGB egykori kiszolgáló személyzet show műsora?  Ez a megelőző művelet egyelőre sikeres, az információ birtokosok még ülnek rajta. Majd eldöntik, hogy mikor, hogyan mit.

De a ma reggeli mellélövés a Magyar Időknél már annál beszédesebb. Kapkodva feltettek egy cikket arról, hogy jönnek a rossz hírek Orbán Viktorról is. A cikk 05.55-kor lett élesítve, 06:35-kor frissítették, de délben még mindig tele volt helyesírási és szerkesztési hibával (pl. „A Szovjetunióban, a KGB-egyetemen végzett, évekig az Információs Hivatal munkatársából lett az elhárítás főnöke. Gyurcsány Ferenc – állítólag családi ismeretség, így megbízhatósága miatt – ragaszkodott hozzá.”). Hetet-havat összehordanak Eduardo Rózsa Flores-ről, és van benne egy meglehetősen  elnagyolt Katrein Ferenc hiteltelenítési kísérlet is. Emlékeznek, ő az, aki az Indexnek nemrég „kipakolt”. Valójában semmi olyat nem mondott, ami ne lett volna olvasható a neten korábban, de biztos, ami biztos a Magyar Idők „hazaárulást” emleget. Ráadásul - fájdalom – Katrein a Fidesz alatt került az NBH-hoz, tehát Kövér László háza táján kéne söprögetni, nem pedig Szilvássyé előtt, de úgy tűnik, a cikk szerzője abban bízik, hogy az egyszeri fideszes olvasónak ez a probléma nem tűnik fel. 

Kapkodhatnánk a fejünket, hogy jelenhet meg ilyen dilettáns szöveg olyan tapasztalt szakemberek újságjában, mint az egykori KISZ vezető által főszerkesztett Magyar Idők. A megoldást a tulajdonosi kör háza táján kell keresni: ők látják, hogy már nem szivárog, hanem dől kifelé az info: Dr. Liszkay Gábor, még ügyvédként a jó öreg Szeva bácsit védte. Tudják, ki volt, az a derék ember, ugye?