Az árulások kora, az árulók ideje - A NER legnagyobb harácsolói mindent bevetnek a hatalom megtartása érdekében

Az erkölcs folyamatos, de leginkább XX. századi hanyatlásnak egyik ékes bizonyítéka, hogy soha nem volt a magyar közéletben ennyi elvtelen, a saját korábbi véleményét, politikai nézeteit megtagadó, egykori mentorait és saját magát szembeköpő nímand percember. A hatalom és a pénz vált minden dolog mértékévé, ez lett a siker mértékegysége. Az köpönyegforgatók és gerinctelen csúszómászók ezért mindent, pontosabban bármit megtesznek azért, hogy hatalomra kerüljenek, hatalmon maradhassanak, illetve pénzt és vagyont szerezzenek maguknak. A változás lehetne természetes is, de akkor azt be kellene vallani.

Ezért lehetséges az, hogy Orbán, illetve a fegyverhordozója, Rogán Tóni, a NER legnagyobb harácsolói szövetséget kötöttek a hatalom megtartása érdekében, és kékcédulás szintre züllesztették a 2018-as parlamenti választást. Idővel majd minden kiderül. Ezért lehet az, hogy mind a baloldali pártokban, mind a legnagyobb ellenzéki pártban a Fidesz ügynökei ülhettek az elmúlt években, akiknek a kormányváltás megakadályozása volt a küldetésük. Lehet azt gondolni, hogy az ellenzék folyamatos bénázása sodorta saját magát az erőtlenségbe. De ez nem így van. Ennek a bénázásnak éppen az volt az oka, hogy a kormánypárt által szorgosan megkent percemberek, a már említett árulók akasztották meg a valódi és igaz törekvéseket. Most a választások után pedig a Fidesz azt akarta, hogy minden pártban ezek az emberek kerüljenek a vezetésbe és jól látszik, hogy ez a baloldalon gyakorlatilag végbe is ment.

Egyedül a Jobbik az, amelyik megakadályozta ezt az irányított folyamatot és végül alulmaradtak azok, akik a félreállításuk miatt sértődöttség vagy a személyes ambícióik letörése okán könnyen váltak a totális hatalomátvétel eszközeivé, pontosabban árulókká. Persze balgaság lenne arra gondolni, hogy a harc ezzel véget is ért. A Fidesz ezeket az árulókat fogja nyomni pénzzel, médiával és bármilyen támogatást megkapnak majd annak érdekében, hogy a kudarcos hatalomátvételt legalább ellensúlyozni tudják egy új párt felállításával, ami ha máshogyan nem is, de a kommunikáció szintjén biztosan a Jobbik szavazóit célozza meg majd.

Orbán elárult már minden létező dolgot és élő embert maga körül a hatalomért, a vagyonért, a dinasztiaépítésért, csak nem gondoljuk, hogy néhány pihekönnyű percember megvásárlása gondot okoz számára?! A percemberek pedig félredobják korábbi szembenállásukat Orbánnal és egy kis hatalomért, egy kis pénzért a szövetségeseivé válnak. De az idő mindent a helyére tesz és az a rengeteg gazság, mocskos árulás nem maradhat sokáig az emberek fölött és főként nem maradhat az utókor ítélete nélkül. Lesz élet utánuk is, már Ady is megírta...

 

Ady Endre: A perc-emberkék után

Otthon bolondját járja a világ,

Majmos, zavaros, perces, hittelen,

Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,

Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák.

 

Magyar Bábelnek ostoba kora,

Ments Atyaisten, hogy bennelegyek -

Engemet kötnek égbeli jegyek

S el kell hogy jöjjön nászaink sora.

 

Most perc-emberkék dáridója tart,

De építésre készen a kövünk,

Nagyot végezni mégis mi jövünk.

Nagyot és szépet, emberit s magyart.

 

Robogok honról rejtett vonaton,

Ebek hazája ma, nem az enyém -

S ha marad csak egy hivőm, szent legény,

Még a holttestem is ellopatom.

 

Ez a ricsaj majd dallá simul át,

Addig halottan avagy éberen,

Pihenjen a szent láz s az értelem,

Míg eltünnek a mai figurák.

 

Magyar leszek majd hogyha akarom,

Ha nem sutáké lesz itt a világ,

S fölcsap minden szent és igazi láng

Rejtekből avagy ravatalon.