Nem akar leszállni az ÁSZ a Jobbikról

Most éppen a Jobbik költségvetési támogatásainak felfüggesztését szeretnék elérni. Rendkívül érdekes, hogy a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd intézkedési tervét a szervezet már elfogadta, a többiekét pedig még áprilisban rendben találták. Valahogy mindig a Jobbikot térdelteti kukoricára, arccal a fal felé a sarokba ez a szigorú Állami Számvevőszék.

Mindenki emlékszik arra, amikor a választások előtt 660 millió forintos büntetéssel fenyegette meg a legerősebb ellenzéki pártot a feltehetően elég erős fideszes befolyás alatt álló Állami Számvevőszék. A sokak szerint a kormány ökleként eljáró ellenőrző hivatal aztán a nagy hazai és nemzetközi felháborodás miatt bizonytalan időre elhalasztotta a büntetés kifizetését, ami még most is a Jobbik feje felett lebeg.

A Jobbiknak a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított harminc napon belül kötelezően intézkedési tervet kell készítenie, ami meg is történt. Az ellenzéki párt a többi párthoz hasonlóan határidőre megküldte az intézkedési tervét, azonban az ÁSZ azt - a többi pártéval ellentétben - nem volt hajlandó elfogadni.

Ön szerint miért? Nos, szerintünk is.