A fideszes főügyész, Polt Péter kimaxolta a pofátlanság fogalmát

Tegnap az ügyészség napját ünnepelték, Polt pedig az ebből az alkalomból tartott ünnepségen talán a kelleténél jobban elengedhette magát.

Mivel az ország többsége - tehát akinek nem lehet telepumpálni a fejét a propagandagépezetekből áradó ostobaságokkal - pontosan tisztában van a hatalom működésével és tudja, hogy a valóságban milyen elvek mentén zajlik a magyar ügyészség és annak vezetőjének „munkája”, ezért annak részleteibe most nem is mennénk bele. Nézzük inkább azokat a fenomenális kijelentéseket, melyeket Polt tett a tegnapi ünnepségen, és amikről természetesen az MTI tudósított:

A magyar ügyészség a jogállam szilárd bázisa és az is marad.

az EU pénzügyi érdekeinek védelme a tagállamok és az unió kötelessége, a magyar büntetőjogi szabályozás pedig e téren mintaszerű.

Amikor pedig már azt hiszed, ezt nem lehet fokozni, akkor Péterünk elsüti a személyes kedvencemet, ami az a megállapítása volt, miszerint közös nyomozócsoportok is derítettek fel uniós költségvetéseket károsító csalásokat Magyarországon, sőt örömmel állapította meg, hogy az OLAF csak ajánlásokat tehet, büntetőeljárásokban nincs hatásköre.

Hát igen, utóbbit sajnos mi magyarok is megtapasztaltuk az elmúlt években, sőt érezzük is káros hatását.

Milyen kár, hogy a fideszes Polt Péteren kívül az országban élők túlnyomó része egészen máshogy, a valóságnak megfelelően látja ezt a helyzetet. De nem csak mi, az uniós vezetők is totálisan ellentétes véleményen vannak, mint Polt. Ők szigorítanának a szabályokon és növelnék a nemzetközi szervek hatásköreit, hogy az elmúlt évek tapasztalataival ellentétben az uniós pénzcsapok tartalma ne láthatatlan helyekre kerüljön, mindenféle következmény nélkül.

Nagyon érdekes, de az átlátszó Polt arról viszont nem beszélt arról, hogy ha olyan zseniális az általa irányított szervezet működése, akkor miért nem történik semmi Orbán ügyesen menekülő vejének, Tiborcz Istvánnak az ügyében. Emlékezetes, hogy Orbán Ráhel szeretett férje ellen az uniós pénzek elcsalása elleni független hivatal brutális csalás gyanújára figyelmeztette hazánkat, az OLAF jelentést is küldött az ügyben, csak az a gond, hogy ez a jelentés főhősünknél, Polt Péternél landolt.

Akinek még maradtak kétségei az ügyészség és Polt szerepével kapcsolatban, ekkorra már az is megvilágosodott, bár a főügyész igyekezett bizonyítani, hogy az elvárható módon végzi munkáját, ezt akkor már nem vette be senki.

Joggal merül fel a kérdés: Vajon mi lenne most Orbánnal, Tiborcz Istvánnal és a banda többi tagjával, ha a fideszes főügyész nem lenne fideszes és nem a vezér zsebéből kandikálna ki? Persze ekkora hibát nem követne el a hatalom.

Poltra visszatérve pedig, a működési elvükkel az ország jelentősebb része tisztában van, ahogyan Orbán és a többiek pusztító tevékenységével is. Lehetséges azonban, hogy ezek az emberek nem kizárólag amiatt az ügyek miatt fognak majd bukni, melyek kapcsán az OLAF, az unió, vagy mi, akik itt élünk ebben az országban és testközelből tapasztalhatjuk meg az ügyleteiket, rendszeresen szót emelünk.

A mértéktelen gőg és pofátlanság lehet az, ami egy napon majd a vesztüket okozza.

ráhel