Startol a futballáz Oroszországban – Orbán vajon kinek szurkol?

Na nem mintha nagy közérdeklődésre tartana számot a fenti kérdés megválaszolása… Ahogy azt már reggel megénekeltük, ma 17.00 órakor kezdetét veszi az orszországi labdarúgó-világbajnokság. Napra pontosan 2 évvel ezelőtt annak örülhettünk épp, hogy a magyar válogatott a franciaországi Eb-n 2-0-ra verte meg Ausztriát. Nos, ilyen élményben most biztosan nem lesz részünk, ellenben bátran költhetjük a pénzünk szerencsejátékra, ami ha akkorát nem is, de lényegesen nagy izgalmakat nyújt. Főleg annak tudatában, hogy immár az új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda hatáskörébe került a Szerencsejáték Felügyelet (SZF), azaz közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá. Na meg akár találgathatunk is, hogy kedves miniszterelnökünk kinek szurkol a nyitómeccsen.

Putyin jó haver, így nem lenne meglepő, ha Viktorunk fehér-kék-piros trikolórba öltözne késő délután, de még az is lehet, hogy a letelepedési kötvénybiznisz szeretete miatt a szaúdiak mellett foglal állást.

Amúgy a Tippmixpro 1,43-as oddsot ad az orosz győzelemre, míg Szaúd-Arábiára diadalára 8,50-szeres pénzt fizet. Ez már csak azért sem meglepő, mert például a 2002-es világbajnokságon a szaúdi nemzeti tizenegy hát…, hogy is fogalmazzunk szépen, kicsit alulmaradt a németekkel szemben. Ha ők is hasonló szintű fejlődésen mentek keresztül az elmúlt 16 évben, mint a magyar válogatott, akkor érdemes nagyobb összeget félretenni az orosz győzelemre.

A söröket pedig már érdemes hűteni, 17.00-kor start!