Miközben tippmixgyilkos meccsekkel indult a vb, rájöhettünk, hogy elment mellettünk a világ

A labdarúgó-világbajnokság első hétvégéje számos meglepetést hozott, Magyarország számára pedig talán egy újabb bizonyítékot arról, hogy nálunk valami nagyon nem stimmel.

Amikor az ausztrál válogatottat nagy szenvedés árán, épphogy képes megverni az Eb ezüstérmes francia, amikor Izland simán pariban van Argentínával, vagy épp Svájc Brazíliával, akkor nekünk magyaroknak azért csak-csak bevillanhat, hogy ehhez képest hol vagyunk mi?

„A választásokat megelőző hetekben többször is megjelent az a számítás, mi szerint ez a kormány 2010 után legalább 1500 milliárd forintot öntött a magyar sport, és ezen belül leginkább a labdarúgás feneketlen hordójába, ám különösebb eredmények nélkül. Ugyanezen évek során a hazai labdarúgás mindenféle nemzetközi megmérettetésben szégyenteljes és mindinkább halványodó teljesítményt volt képes csak produkálni” – mondta épp a hétvégén portálunknak Kéri László.

A sportot átszövő orbánizmus mindennek ellenére még nem jött rá, hogy a rendszerben valami nagyon nem stimmel. Vagy pontosan rájött, de nekik ez így jó. Mert a beletolt lóvéból ők sokkal többet vesznek ki. Miközben a futballvilág hatalmas változáson ment keresztül, mi állva maradtunk, és pont ugyanott tartunk, ahol 20 évvel ezelőtt.

Lehet, hogy nem is érdemes ezen keseregni, hozzá kéne szokni. És inkább élvezzük a világ többi országának futballját, mert azt legalább lehet. Ráadásul a mai kínálat is izgalmasnak ígérkezik:

14:00 óra Svédország - Dél-Korea

17:00 óra Belgium - Panama

20:00 óra Tunézia - Anglia