Na, most akkor az van, hogy a TV2 is Mészáros Lőrinchez kerülhet

Rosszabb mondjuk a jelenleginél aligha lehet. Mindenesetre a kormányfő tágabb környezetléből és iparági forrásból a Népaszava úgy értesült, hogy rövid időn belül jelentős átrendeződések lehetnek a Fideszhez tartozó médiabirodalomban.

Mészáros Lőrinc még tovább terjeszkedhet a médiapiacon is. Az egyik lehetséges forgatókönyv ugyanis arról szól, hogy a volt felcsúti polgármesterhez kerülhet a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország – írja a Népszava.

A lapnak nyilatkozó források szerint a miniszterelnök elégedetlen a TV2 működésével, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot, ráadásul a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán működik.

Ez ugyanakkor azért különösen szép, mert ezáltal a fluffermédiamunkásoknak egy újabb hazugsága dőlt meg, amin mondjuk egyébként is jót szórakoztunk nem olyan rég. (Eszerint a TV2 Tények c. műsora "nap nap után megveri a konkurenscsatorna híradóját".) Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója, nincs két hete, hogy a következőt mondta az Origónak:

„Két és fél év kemény munkája van mögöttünk, ez a munka érett be. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.” (Jelentette ezt ki azzal kapcsolatban, hogy 

A lap iparági informátora szerint ráadásul Andy Vajnával is „elégedetlenek”, mert az érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba”. Vajna a fideszes kéréseket állítólag azzal hárította el, hogy a bulvárlapot tisztán üzleti alapon akarja működtetni, így a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz teszi hasonlóvá a Borsot. Egy másik elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is, hogy „átláthatóbb" legyen a rendszer működése.

A másik kiváló hír, ami már nagyobb jelentőséggel bírhat annál, minthogy épp ki csinál ocsmányabb hazugsággyárat egy kereskedelmi televízióból, az az, hogy a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajosnak a Publimont megvásárlására. Az országban ezen kívül csak a francia JCDecaux jelentős szereplő, ott futott eddig  a Soros-kampány. A Népszava úgy értesült, hogy Simicska hajlik az eladásra, de a végső szót a Fidesz részéről minden esetben maga a miniszterelnök mondja ki.

Ha a deal létrejönne, a Fidesznek legalább nem kellene többet az ÁSZ-t ráuszítani az ellenzéki pártokra "tiltott pártfinanszírozás" címen, hiszen az utcán gyakorlatilag csupán az ő propagandacuccukkal találkozhatunk majd. Kellemes kilátások.