A közpénzekből kitömött, felcsúti Puskás Akadémiának annyi köze van a magyar focihoz, mint Orbánnak egy salátástálhoz - semmi

Nagy pénz, kis foci. A világhírű magyar legendás mondását kifordítva is jellemezhetnénk Orbán felcsúti játékszerét. Az viszont már egy jóval összetettebb kérdés, hogy ebben az esetben mi számít legnagyobb bűnnek: Az, hogy a mi pénzünkből építik a rendre ürességtől kongó stadiont és tartják el a csapatot, mindenféle eredmény nélkül? Esetleg az, hogy egy akadémia nevű csapat hemzseg a külföldiektől és a veretes magyar bajnokságban a legkevesebb fiatalszabályba tartozó játékost foglalkoztatja, amikor pontosan ez lenne a feladata? Vagy az, hogy Puskás Ferenc nevét is lejáratják?

Egy biztos, Orbánék a felsoroltak közül mindegyiket kimaxolják, miközben sem nézőjük, sem hagyományuk, sem eredményeik nincsenek, a gazdálkodásuk pedig mindennek nevezhető, csak átláthatónak nem. Ez a történet hajaz a szintén kihasználatlan, teljesen felesleges, nekünk viszont ugyancsak sokba kerülő másik hóbort, a felcsúti kisvasút létezésére. Sőt, kicsiben ez a két eset pontosan megmutatja azt is, hogyan működik ez az ország Orbánék irányításával:

Teljesen felesleges, eredmények nélküli beruházások, elherdált, ki tudja, hol landoló közpénzek, az emberek, a többség akaratának semmibevétele, az egyéni érdekek és nyereség „mindenekfelettisége”. A mértéktelen hatalomvágy csillapíthatatlansága, a valóban fontos ügyek háttérbe szorítása, a kör pedig a bántóan állandósuló következménynélküliséggel zárul.

Képzeljük csak el, mi lett volna, ha ennek az embernek nem a foci, a stadionok, az azóta jó messzire rúgott pöttyös labda vagy a mozdony, a vasutak kattannak be gyerekkorában. Igazán játszhatott volna több kórházasat, iskolásat, akkor talán nem került volna az elmúltnyolcévben az eddigieknél is mélyebb gödörbe az egészségügyünk és nem lenne ilyen népbutító, borzasztóan gyenge színvonalú az oktatásunk sem. A sort persze még hosszasan lehetne folytatni, de nézzük inkább a szemfüles 24.hu által kiszúrt, a felcsúti klubhoz kapcsolódó, annak működéséről, hasznáról mindent eláruló, siralmas adatot. Arról van szó, hogy a magyar bajnokságban az U20-as korosztályba tartozó fiatalok mérkőzéseken való szereplésének átlaga 573 perc volt. Kitalálják melyik csapat húzta le leginkább ezt az átlagot?

A klubok sorrendje:

  1. Szombathelyi Haladás 3076 perc,
  2. Vasas 2944,
  3. Budapest Honvéd 2917,
  4. Balmazújváros 2612,
  5. DVTK 2018,
  6. Újpest 1982,
  7. Mezőkövesd 1377,
  8. Paks 634,
  9. Videoton 553,
  10. FTC 404,
  11. DVSC 362,
  12. Puskás Akadémia 26 perc.

Orban_Focihas_comicstyle