Négy mérkőzésig tartott Georges Leekens ámokfutása - Marco Rossival csak jobb lehet a folytatás!

A belga szakember teljesítményét mondjuk nem lesz nehéz túlszárnyalni. Az viszont tisztán látszik, hogy a szövetség kapkod és szakmailag sorozatosan megkérdőjelezhető döntéseket hoz. Remélhetőleg az olasz kinevezése lesz a kivétel.

A Georges Leekens által összeállított és irányított, különböző összetételű csapatok a lejátszott négy felkészülési mérkőzésen nem voltak eredményesek, és játékban sem mutattak határozott fejlődést. (...) Sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben. Ezek alapján az MLSZ elnöksége megállapodott Georges Leekensszel szerződése felbontásáról. Az MLSZ elnöksége továbbra is elismeri Leekens szakmai felkészültségét, emberi kvalitásait és megköszöni eddigi erőfeszítéseit. A belga szakember nem tart igényt végkielégítésre.

- olvasható az mlsz.hu-n. Mi pedig lefordítjuk: az MLSZ a borzasztó döntését, vagyis a belga kinevezését igyekszik feledtetni, a felkészülési mérkőzéseken tapasztalt borzasztóan gyenge teljesítmények, a vereségek, az állandósuló kilátástalan játék ugyanis valószínűleg már a stadionokra teljesen feleslegesen, súlyos közpénzmilliárdokat költő pocakos vezérnek is csípte a szemét.

A Honvéddal korábban bajnoki címet nyerő, a válogatott kedvéért a szlovák DAC csapatát elhagyó Marco Rossi felkészültsége nehezen megkérdőjelezhető. Az már egy másik dolog, hogy abból a bizonyos dologból képes lesz-e várat, vagy egyáltalán bármit építeni. 

mlsz.hu

Marco Rossi a válogatott új edzője, a tétmeccseken már ő irányíthatja majd Dzsudzsákékat. (Fotó: mlsz.hu)