Vajon ott lesz-e Morvai a hétvégi zászlóbontáson?

Bár Novák Előd jelenlétében könnyen lehet a zászlóbontásból egy laza zászlóégetés is. Mindenesetre mi csalódottak lennénk, ha Morvai Krisztina nem tülekedne mikrofonért Orbán háziradikálisainak zászlóbontásán. Már csak azért is, mert akkor lenne igazán teljes a kör, ha ott lenne minden esküszegő, minden olyan, az elmúlt években a Fidesz által megvett ember, aki valaha is feltűnt a jobboldalon szemkilövetőstül, zászlóégetőstül és persze orbánéltetőstül.

Nem lenne teljes a kép, ha Morvai Krisztina - ez a normális ember számára befogadhatatlan mennyiségű affektálást produkálni képes, egykor még nagyon is liberális jogvédő - nem lenne ott a Novák-Toroczkai-Pongratz féle triumvirátus hétvégi zászlóbontásán. Morvai már a választások előtt tulajdonképpen a Fidesznek kampányolt, és ennek, illetve a Szentkoronára tett esküje ellenére nem adta vissza EP-mandátumát. A rossz nyelvek szerint valamilyen bírósági pozíciót ígértek neki Orbánék az átállásáért cserébe. Bár nagyon reméljük, hogy az a pletyka, miszerint ez alkotmánybírói tisztség lenne, csak egy rossz vicc, hiszen ebben az esetben az egész testület - az elmúlt években egyébként is megtépázódott - komolysága a wc öblítőcsatornájába kerülne.

No mindegy, mi már alig várjuk a közös tablóképet, amin - reményeink szerint - rajta lesz az Orbánt nyilvánosan éltető Andew Pongratz, a fidesznek kampányoló Morvai, a kriptokommunistákat megszégyenítő Toroczkai és persze a sértett, összeférhetetlen embereket tömörítő Novák-Gaudi páros. Azért bízunk benne, hogy a szlogent nem fogják túlbonyolítani és megelégednek a gazda által már korábban bevezetett „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” felkiáltással.