Míg a világ Orbán pasa gatyáján röhögött, Toroczkai megalapította a „radikális KDNP-t”

Nem telt szánalmas események nélkül az elmúlt hétvége. A fél világ még most is sírva röhög azon, hogy az öltönynadrág úgy állt Orbánon a visegrádi csúcson, mint tehénen a gatya. Mindeközben az ásotthalmi juniálison néhány száz, fotogenitás szempontjából nem túl gondosan összecsörömpölt és a helyszínre buszoztatott résztvevővel megalakult Novák Előd és Toroczkai László új mozgalma és pártja. Nem fogunk meglepődni, ha Toroczkaiéknak valahonnan lesz pénzük kampányolni a közelgő választásokon, hiszen Orbán már régen szeretett volna egy radikálisokból álló háziellenzéket. Voálá!

Az ásotthalmi zászlóbontás szellemi atyjának aurája annyira átsugározta a hétvégét, hogy még a kedvenc budai kávézómba is betört, mint valami kísértet, kiverte kezemből a csészét, majd egy pillanatra elvarázsolt és már el is merengtem azon, hogy mostantól a zsúrpubit Orbán Viktor első magyarországi rajongói portáljának nyilvánítom, a kulturális rovatot Németh Szilárd egyszemélyes szellemi műhelyévé teszem meg, majd az orbáni diktatúra kiépítésének leleplezései helyett folytatásos történetként véglegesítem Andy Vajna és szerelme, Vajna Timea mesebeli kapcsolatának andalító történéseit. Aztán szerencsére elhessegettem magamtól Ásotthalom szellemét és kijózanodtam. De miért is írom ezt?

Csak azért, mert több, mint érdekes, hogy az a magát Andrew Pongratznak hívó, az egyesült államokbeli Arizonában élő emigráns az állítólagos hazafiakból álló, inkább kidobott jobbikosokból gründolt párt szellemi atyja, aki olyannyira nemzeti, hogy még a saját unokáit sem tanította meg magyarul, ezért angolnyelvű idegenvezetést kellett nekik kérni a parlamentben. De roppant érdekes az is, amiről már korábban is írtunk, miszerint éppen ő volt az is, aki elárulta a Toroczkai-Novák duó, illetve mostantól már pártformáció valódi küldetését is, hiszen Pongratz márciusban egy Orbánt istenítő képet osztott meg a saját FB-oldalán, majd április 9-én, a választások másnapján már a Jobbik Fidesszel történő összefogásáról beszélt. Nem kell sokat találgatni, hogy mennyire lesz kemény és kritikus az az „ellenzéki” párt, amelynek szellemi atyja is Orbán-rajongó és a Fidesz támogatására biztat.

A sokak által spiclinek tartott Toroczkai és a mindig kurucos Novák Előd nem kummantottak az elmúlt hetekben. Alighogy kikerültek a Jobbikból, habonyi gyorsasággal köpködtek vissza egykori kenyéradójukra a fideszes lakájmédiában. Orbánnak feltehetően a hétvégén már öltönynadrágnak álcázott puttonya is tele lehet azzal, hogy a legnagyobb ellenzéki párt a „királyi család” korrupciós ügyeivel van elfoglalva. Ezért dönthetett úgy, hogy - kerül, amibe kerül - megcsinálja a saját házi ellenzékét, amely persze nem annyira szervilis, mint a Semjén nevével fémjelzett szolgasereg KDNP, de mondjuk partner abban, hogy az ország valódi gondjai és témái helyett a kannibál szerepet kapott migránsokat, meg a dártvéderi gonoszságú Sorost vetítsék a magyar népnek a propaganda moziként funkcionáló szétpolitizált köztévében. Nos, ebben a közegben jött létre a hétvégén az egyelőre zászlóégetés-mentes zenés-táncos mulatságon a „radikális KDNP”.

Szerintem nem szabad lacafacázni, legyen valami eredeti a szlogen, például „Csak a Fidesz!”.

toroczkai_fidesz