Orbán repül! Személyesen is gratulál az újságírókat, tudósokat bebörtönző, a sajtószabadságot két lábbal tipró, a bírói testületet lefejező Erdogannak

A miniszterelnök telefonon és levélben már korábban is nyalizott egy nagyot. De persze ez nem elég, testközelből is látnia kell, meg kell érintenie egyik példaképét, azt a török elnököt, aki a tisztogatást folytatva tegnap még gyorsan kirúgott 18500 embert, főként rendőröket és katonákat.

Persze az itthoni folyamatokat látva nincs ebben semmi meglepő, az ellenzéki újságírók ellehetetlenítése vagy éppen a bírói testület felügyeletének kiépítése erős és büszke hazánkban is szépen halad. Orbán pedig eddig is előszeretettel simult a diktátorokhoz.

AFP__Fotó_Ho_1

Fotó: AFP

beiktatási ceremóniáról természetesen nem hiányozhat az Oroszországot képviselő kormányfő, Dmitrij Medvegyev és a szerb Aleksandar Vucic államfő sem.

Erdogan 52,59%-kal nyert, a választás után pedig a korábbi parlamenti berendezkedés helyett végrehajtó elnöki rendszert vezetnek be Törökországban. Orbán pedig valószínűleg tovább halad majd az erdogani úton...