Döntöttek: Uniós eljárás indul a magyar kormány ellen!

A Stop Soros miatt.

Kötelezettségszegési eljárást indít holnap hazánkkal szemben az Európai Bizottság, mégpedig a menekülteket segítő szervezetek ellen kreált „Stop Soros” törvény és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt - írja a Népszava.

A jogszabálycsomag több EU előírásnak sem felel meg az Európai Unió legfelsőbb ellenőrző és végrehajtó testülete szerint. Első körben felszólító levélben várnak választ a magyar kormánytól.

Christian Wigand bizottsági szóvivő már korábban leszögezte:

Nem fordíthatunk hátat azoknak az értékeknek és elveknek, amelyekre Európa épült.

Brüsszel eddig a Velencei Bizottság értékelése miatt várt ki, mely határozottan el is ítélte a törvényt, úgy fogalmaztak, hogy

aránytalan büntetéseket ró ki személyekre és nem-kormányzati szervezetekre, továbbá több ponton - például tájékoztató kampányok bűncselekménnyé minősítésével - sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

A Bizottság a Stop Soros miatt bírósági szakaszba lépteti a magyarországi menekültügyi szabályozás miatt még 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárást, mivel az akkor kifogásolt, aggodalomra okot adó pontokra azóta sem kaptak kielégítő választ Orbánéktól, így az EU Bírósága elé viszik az ügyet és a magyar kormányt.

Tényleg végig akarunk menni azon az úton, amit Orbán és a simlis bandája jelöltek ki számunkra és amit kizárólag a hatalmuk fenntartása miatt építettek, a céljuknak mindent és mindenkit alárendelve?

BFA-eubelpolkulpol