Orbánisztán napjainkban: a stróman sportmárkájának nincs központja, nincs honlapja - de megrendelései, azok vannak

Már három élvonalbeli csapat 2Rule mezben égeti magát, ami egyébként annyira magyar, annyira nemzeti, hogy a termékeknek mindössze az ötöde készül hazánkban, az alapanyaga is külföldi.

A Haladás, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr is úgy szerződött a céggel, hogy annak honlapja, vagy legalább megfelelő Facebook-oldala, sőt központja sincs - írja a Népszava. Ahogyan saját ötletük sem, hiszen az egyébként full gagyi logó és név sem eredeti. Korábban mi is írtunk róla, hogy egy már létező márkától meríthették az ötletet.

A Hali és a felcsúti Puskás Akadémia egyébként meglehetősen szárnyaszegett volt tegnap, mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot, azt is mondhatnánk, hogy jó nagyot koppant a 2Rule.

Persze tudjuk, mindez nem számít. Nem lepődnénk meg azon sem, ha hamarosan az egész NB1, a válogatott, sőt néhány külföldi klub is a két értelmes mondat megalkotására képtelen, felcsúti dollármilliárdos „zseni” mezeiben futna ki a pályára.

Az ötlet, a tudás, a szakmaiság, a minőség ugyanis nem csak a sport területén számít sokadlagos tényezőnek Orbánisztánban, a lojalitás, az egyéni érdekek jelenleg mindent felülírnak ebben az egykor szebb napokat látott országban.

OrbanMeszaros