Nem vicc: A Fidesznek hála, jön a nemzeti hulladék!

Nem, nem a Hírcsárda, hanem a Magyar Idők írta le a következő sorokat: elsőbbséget élvezhetne a hazai hulladék - kevesebb szemét érkezhet külföldről, a sajátot hasznosítanák a tüzelőművek.

Na végre! Azért a „nemzeti szemét”, hiányzott még a repertoárból Orbán országlásának 8. esztendejében. De itt az idő, le kell számolni a külföldi hulladékkal!

„Az országhatárt átlépő hulladékokra vonatkozó kormányrendelet tervezett módosítása szerint elsődlegesen a belföldön képződött hulladék előkezelésének maradékát kell hasznosítani az arra alkalmas hulladékégető művekben. Ez annyit jelent, hogy a begyűjtött háztartási – nem újrahasznosítható – hulladék mint másodlagos tüzelőanyag (a szaknyelvben RDF) vagy a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, vagy a cementgyárakban hasznosul. Ez eddig is így volt, a változás az, hogy törekedni kell a belföldön keletkező kommunális, nem újrahasznosítható hulladék ilyen módú hasznosítására” – írja a „lap”.

Le tehát a mocskos kapitalista, imperialista, importszeméttel! Éljen a nemzeti, orbánista, migránsmentes hulladék! Csak a hazai!