Az Állambiztonsági Levéltár cáfolta Toroczkaiék Radnai László elleni ügynökvádját

Néhány hete, az ásotthalmi polgármester, Toroczkai László ügynökmúlttal vádolta meg Radnai Lászlót, a Jobbik volt kommunikációs igazgatóját, akit egyébként már korábban is az ellenzéki párt választási kudarcának egyik legfőbb felelőseként nevezett meg. Valakit ügynöknek bélyegezni az egyik legkomolyabb karaktergyilkossági kísérletek egyike, és amennyiben kiderül, hogy az hamis vád, akkor egyben a leggusztustalanabb is. Radnai Lászlónak most már papírja is van róla, hogy Toroczkai nem mondott vele kapcsolatban igazat...

Radnai László, kommunikációs szakember az alábbi sajtóközleményt tette közzé:

„Az elmúlt időszakban Toroczkai László, a Jobbik volt alelnöke, jelenleg „A Mi Hazánk Mozgalom” mozgalom elnöke számos alkalommal, a nagy nyilvánosság előtt azt terjesztette rólam, hogy elképesztő karriert futottam be a szovjet-magyar titkosszolgálat Chemolimpex nevű fedőszervénél, ezért az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához fordul, ahol tudomása szerint tekintélyes aktát, vastag dossziét őriznek tevékenységemről.

A mai napon kézhez kaptam az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, Nyt.szám: 9732/6/Ü/2018 hivatkozási számú, 2018. július 13-i hivatalos levelét, melyben arról tájékoztatnak, hogy a személyemre vonatkozó kutatást lefolytatták:

"Kutatómunkánk nem járt eredménnyel, Önre vonatkozó anyagot most sem találtunk. Aláírás: Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, Molnár Anita osztályvezető"

Az ÁSZTL főigazgatója, Cseh Gergő Bendegúz tájékoztatása szerint egyébként szervezetüktől személyemmel kapcsolatban sem Toroczkai László, sem más hivatalos vagy természetes személy nem kért információkat.

Ahogy korábban is jeleztem, megtettem a jogi lépéseket az ügyben, képviseletemet Dr. Hegedűs László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese látja el.”

 

Ez azt jelenti, hogy Toroczkai azon állítása, miszerint Radnairól „tekintélyes aktát, vastag dossziét” őriznek a levéltárban, egyszerűen nem igaz.

Mondjuk az még mindig nem tisztázott, hogy a Toroczkai eddigi ténykedésével kapcsolatos „budai kávézókban” keringő pletykák igazak-e?