A nagy fideszes határvédelem: kevés, olykor penészes étel jár a rendőröknek

Az ORFK szerint a rendőrök megfelelő körülmények között teljesítik szolgálati feladataikat, amihez képest tudunk olyan rendőrről, akit egy hétre rendeltek a határhoz, aztán a harmadik héten már a szülei vittek neki ételt és váltóruhát. Árad a panasz - írja a 168 Óra.

A lap úgy tudja, a határvédelemnél három év alatt sem sikerült megoldani a szolgálatot teljesítő rendőrök ellátását. Rengeteg panasz érkezik például az ételre, mind a mennyiséget, mind a minőséget illetően. Remekül szemlélteti ezt a Magyar Rendőrök és Katonák, Veletek Vagyunk Facebook-oldalára feltöltött fotó is a penészes ételről, amelyet a határvédelemnél szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség tagjai kaptak.

A panaszok között szerepel továbbá, hogy a rendőrök a körülmények miatt kénytelenek saját ellátásukat fedezni, a határnál órákon át fából készült tákolmányokból kell lesni télvíz idején is a migránsokat ahelyett, hogy éjjellátó drónokkal figyelnék a területet egy fűtött konténerből.

Akad, aki egyszerűen azt nehezményezi, hogy az Orbán-kormány mindegyre a saját érdemének tulajdonítja a migráció megállítását, nagyvonalúan figyelmen kívül hagyva, hogy a rendőrök végzik el a terepmunkát.

Mellesleg úgy tűnik, hogy mostanra senki nem háborgatja a déli határt, alig akad egy-egy eltévedt migráns, aki "be akarna törni".

A 168 Óra emlékeztet: az Országos Rendőr-főkapitányság amúgy következetesen cáfolja, hogy drasztikus lenne a hiány a rendőrségi állományban, és állítják, hogy elég rendőr van Magyarországon, a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint pedig idén fél év alatt összesen 8,5 milliárd forint túlórapénzt fizettek ki a rendőrségi állománynak.