Csintalan: A Hír TV-ben még a büfést is megfenyegette a Fidesz

A csatorna egykori műsorvezetője megdöbbentő részleteket árult el a kormánypárt módszereiről.

Akik ott maradtak a G-nap előtti időszakból, elképesztő tortúrákat éltek át, ezerszer megüzenték nekik a Fideszből, hogy ki fogják nyírni Lajost, hagyják ott, amíg csak lehet, mert a kormánypárti sajtóban háromszoros pénzt kapnak. Ha nem mennek, és 2018-ban győz a Fidesz, akkor soha nem kapnak majd állást a magyar médiapiacon. Még a büfést is megfenyegették.

- nyilatkozta Csintalan Sándor a mai Magyar Narancsban.

Hozzátette, nem érti Simicska és a Fidesz megállapodását, hogy "az M1 és az Echo Tv mellé miért kell még a visszafideszesített Hír TV is", valamint nem akart olyan dolgokat kérdezni barátjától, Simicska Lajostól, ami miatt az "magyarázkodásra kényszerült volna". Utalást tett arra is, hogy a Simicska által vezetett médiabirodalom bedarálásának gazdasági okai is lehettek, az pedig gyengítette a helyzetüket, hogy a G-nap után nem kerestek külföldi befektetőket.

Az interjúban arról is beszélt, hogy tunyaság volt abban reménykedni, hogy Orbán egykori barátja ledobja majd az atomot. Szerinte, ha lenne is ilyen, egyszerűen nem működne. 

Másrészt milyen újdonságot lehetne még megtudni, amit eddig nem tudtunk a pártfinanszírozásról? Olyat, ami tényleg megrendíti Orbán táborát? 

- teszi fel a kérdést az interjúban.

Igaza van, Orbánnal és környezetével kapcsolatban annyi simlis ügy látott napvilágot az elmúlt években, hónapokban, hogy egy normális országban annak a fele is elég lett volna ahhoz, hogy a választók elzavarják ezt a bagázst, Simicska "segítségével", vagy anélkül.

Csakhogy ez itt Orbánisztán...