Pofátlanság: Zuglóban sem engedik megrendezni a kormánykritikus műveket is bemutató ARC kiállítást

Eddig mindenhol visszautasították, hogy helyet adjanak a plakátkiállításnak.

A szervezők tegnap rövid bejegyzésben reagáltak a furcsa döntésre.

Sajnos Zugló önkormányzatának illetékes bizottsága nem támogatta a polgármester által előterjesztett területfoglalási kérelmünket. 😞 Dolgozunk tovább...

A hvg.hu arról írt, hogy az Örs Vezér úton szerették volna megrendezni a kiállítást. Az egyik szervező, Bakos Gábor szerint a javaslatot arra hivatkozva szavazta le a képviselőtestület, hogy az 13 családi ház nyugalmát zavarná, bár ők szívesen alkalmazkodtak volna a lakossági igényekhez.

Persze logikát ebben a magyarázatban sem érdemes keresni, hiszen a kormánykritikus hangokat már eddig is, minden területen igyekeztek nagy erőkkel elnémítani. Az idei kiállítás címszava pedig nem mellesleg az "Unfake! - Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!" lesz, ami ugye egy, az alternatív valóságot lassan az egész országot lefedve sugárzó, kormánypárti propagandagyárak által dominált országban érthetően nem kívánatos téma. Így aztán az sem meglepő, hogy a Városliget Zrt. még februárban szintén nevetséges indokkal, helyhiányra hivatkozva utasította el a plakátkiállítást.

A szervező hozzátette, a kabinet továbbra is támogatja a kiállítást, ezért az is szóba került, hogy a polgármester él a vétó lehetőségével. Ezt akkor teheti meg, ha úgy látja, hogy a testületi döntés sérti a kerület érdekeit. Vajon Karácsony Gergely él ezzel a jogával?